Kuka vastaa ?

maanantai 27. helmikuuta 2012

#2 Irtiotto arjesta

Tänä iltana oli inspistä tulla taas kirjottelemaan, ja viime bloggauksessa tuli vissiinkin vihjailtua jo aiheesta, elikkäs tästä Thaimaan matkasta, josta on vielä vajaa viikko jäljellä.. Tuli taas valinnanvaikeutta päättää että mistä kaikesta kerron - tekemistä on ollut hyvin riittoisasti..MUTTA, koska hiffasin luvanneeni kirjoittaa hevosihmisen elämästä, päädyin siihen tulokseen että kerrotaan sitten Phukettilaisesta hevostallista, jolla kävin tekemässä pikavisitin !

Ekan lomaviikon loppupuolella chillaillessani biitsillä, tuli mieleen että en kai tosiaan aijo viettää koko lomaa ilman hevosia!? "Hell no", siitä en selviäisi hengissä, jotenka päätimme porukoiden kanssa lähteä katsomaan paikallista ratsutallia. Täytyypä sanoa, että vaikka tallialue oli suhteellisen siisti ja turistin silmään "ihan ok", hevosten kunto olisi toki voinut olla paremminkin hoidossa..Omalla ponillani on ollut kyllä lievä tulehdusinfektio ihossa, kun se meille kotiin muutti, mutta jotkut näistä hevosista joutuivat kärsimään paaaaljon pahemmista sairauksista..N. 30 hevosen/ponin tallista löytyi mm.silmätulehdusta, tulehtuneita hankaumia ja ruhjeita, sieni-infektioita ja aukinaisia kintereitä, ruununrajoja, vuohisniveliä ja polvia.. voivoi ei auta itku markkinoilla..olihan se tiedossa että sieltä voi tulla vastaan jos jonkinmoista tapausta, mutta paljon pahemminkin olisi voinut olla.

Jalkaparat..


Tallikäytävä
Tallista sen verran, että se oli kyllä olosuhteisiin ja ilmastoon sopiva, hyvin ilmastoitu jostakin bambua muistuttavista hökkeleistä viritelty rakennelma. Ihan mielenkiintoinen ratkaisu! Karsinoita ei oltu eristetty kiinteästi vaan samanmoisilla puupökkeleillä ja sekä etu- että takaseinät olivat ehkä noin metrin korkeita ja ovet oli samalle korkeudelle mitoitettuja rautaketjuja :D Jo oli suomalaisella heppatytöllä ihmeteltävää kun on EU-direktiivien mukaisia talleja tullut enimmäkseen kierreltyä..tämän tallin direktiivit olivat jotain aivan muuta.. Vettä löytyi kyllä joka hevoselta ja varjopaikka, kukaan ei seissyt auringossa ja hevoset söivät jotakin kummallisen näköistä viidakkokasvia.
Minkään näköisiä tarhoja tai laitumia ei kyllä lähimain näkynyt.

Kenttä taas oli aika iso ja suhteellisen mukavan näköinen; Reilun metrin korkuisilla puuaidoilla rajattu alue, hiekkapohjalla. Tosin pohja oli jokseenkin pehmeä ja upottava, eli jonkin verran hevoselta kuntoa vaatii yli 30 asteen helteessä siinä suorassa auringonvalossa tarpoa.Hevosten ratsastusvarusteita säilytettiin tallin "käytävällä", joka on mielestäni ehkä hieman turhan kuuma ja kostea paikka nahkavarusteiden säilyttämiseen, mutta mikäs siinä jos on varaa uusia vuoden välein :D Tosin ne päällisin puolin näytti ihan hyväkuntoisilta.. Toisella puolen käytävää oli jotain hieman yksinkertaisemman näköisiä satuloita, en kuitenkaan ihan osannut sanoa mitä lajia niillä olisi tarkoitus ratsastaa..
Hevoset olivat suhteellisen kilttejä, kun kävin niitä rapsuttamassa ja levittämässä bakteereita toisiinsa...:D hups, ajattelin tämänkin vasta jälkeenpäin, mutta eipä hlö.kunnaltakaan tullut ohjeita hevosten käsittelyyn.. Useimmat olivat hyvin rauhallisia ja möllöttivät karsinoissa väsyneinä kuumuudesta, mutta muutama pikkuponi ja isompikin polle iski heti naamalleen kamalimmat virnistykset mitä osasivat ja hyppäsivät takaseinälle potkien takasia ilmaan kun käveltiin ohi. Syynä voi olla ehkä liian ronski käsittely joka on täälläkin päin aika tyypillistä, ken tietää?
Kokonaisuudessaan ihan perus thaikkutalli ja pääsimpähän näkemään hevosten elämää toisaalla maailmalla..(: Päätin kuitenkin jättää ratsastamisen jollekin toiselle tallille :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti