Kuka vastaa ?

perjantai 27. huhtikuuta 2012

#9 Rataesteitä

Tiistaihin palaten...
Päätin tehdä pienoisen videon viime tiistain estetunnista nyt kun pääsin vapaalle 4 päiväksi.
Tunti oli siis tietysti opistolla, tällä kertaa Wanhassa maneesissa. Tämä halli on aikas pieni ja hämärä jotenka kamalan loistavalaatuista videomateriaalia ei saatu mun digikamerallani, mutta siihen nyt on tyydyttävä. Tunnin piti meidän ihan oma rats. opettaja Anni Heikkilä ja mulla oli ratsuna suokkiruuna Jaani, jota olin toivonut tunnille. Jaani on ehkä enemmänkin koulupuolen ratsu, mutta halusin sen koska se on tosi näppärä, sen laukan pituutta ja tempoa on helppo säädellä ja meidän työskentely toimii ihan kohtalaisen hyvin :) Ennen tätä tuntia olin menny Jaanilla vaan kerran yhen puomitunnin.


 Heti tunnin alkuun Anni kehu mun hienoo uutta esteraippaa, jonka ostin heppamessuilta :D --->Alkutuntiin verkattiin ravipuomeja ja työskenneltiin laukassa kevyessä istunnassa, niinkun aina tehään ennen hyppelyä. Mentiin pariin kertaan muutama sarja verkkaesteiksi ja sitten hypättiin 2 kertaa 5 esteen pieni rata. Rataan kuului 2 okseria ja 3 pystyestettä. Esteiden korkeus vaihteli suurin piirtein 60-80cm välillä ? en käynyt kattomassa, saattaa olla et joku 90cm estekin oli, en tiedä mut mielelläni olisin vähän isompiakin mennyt..:D
Oli miten oli, tunti meni mun ja ratsuni osalta aikas hyvin ja jäi iloinen mieli tunnin jälkeen :)

Sain kehuja laukan rytmistä, ponnitsuspaikoista ja hyppyihin mukautumisesta. Tokalla radalla huomasin ite että ratsastin aivan liian vähän eteen kahdella vikalla esteellä ja 4. esteelle hyppy lähti liian läheltä ja 5.:lle liian kaukaa enkä päässyt kovin hyvin mukaan hyppyyn, mikä näkyy myös videolla... Käden rentouttamista pari askelta ennen estettä pitäis vielä vähän hioa itseni ja opettajankin mielestä.

Katseet kohti estettä...

Hyppyvideon löydätte tästä linkistä, YouTube.com:ista ja omasta Facebook-profiilistani.
Videon taustabiisinä Cascadan Miracle karaokeversiona.

Kaipaisin edelleen enemmän kommenttia, kommentoikaa videoita, kuvia, tekstejä ja mielelläni kuulisin myös rakentavaa kommenttia ratsastuksestani (:

Kiitos kun luit!

Hyviä kevätpäiviä
~Palé~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti