Kuka vastaa ?

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

#19 Hevonen tosiaan peilaa hoitajaansa :D

Sole palasi takasin eilen laitumelta ja muutti kakkostalliin. Se on hankuri ja oli hinkannut niin pahasti harjaa ja häntää että sitä ei voinut jättää pihalle ilman pesu- ja rasvaushoitoa. Kävin sitä eilen hoitamassa ja tänään sitten vähän paremmin. Harjailin sen ja Sole sai herkutella melassilla ja sokerilla ^^ Tykkäsi kovasti! Löysin sen vtj:stä pienen haavan jonka kävin huuhtelemassa pesarilla, pesin pesubetadinella ja laitoin haavasprayta. Siistin myös niskasiilin, sitten vein sen karsinaan ja annoin sille ruuat. Sen ruoka-annostakin oltiin pienennetty loman ajaksi niin että saa vain ripauksen kauraa 3x/pv ja kivennäistä+suolaa, tietty myös kuivaheinä ja tuoreruoho kuuluu ruokintaan.. Tallivuoro hoitaa sen harjaa ja häntää, jotenka mun ei pidä siitä huolehtia kovinkaan paljoa.
Oli kauheen kiva päästä taas tauon jälkeen hoitamaan palleroa, oli lihonut aika paljon ja kaviot oli päässeet vähän vähemmän nättiin kuntoon, joten varailempa sille huomenna heti kenkäys ajan :)
Mun olis vielä pitänyt laittaa sen jalkoihin lämppärit, niinkö eilen illallakin, mutta aika loppui kesken kun talli suljettiin klo 18.. Solen jaloilla on taipumusta kerätä aika paljon nestettä hoitamattomana ja harmittaa kun olin saanut ne just pysymään hyvässä kunnossa ja sitten laitsalla ne oli päässeet taas turpoamaan :/  Noh, uuteen nousuun :D Ja Sole lähtee pian ratsastuskoululle jossa se toimii leireillä ja tunneilla ratsuna, siellä sitä käyn sitten katsomassa ja siitä pidetään varmaankin siellä myös hyvää huolta. Syksyllä rakas ponipallero tulee takasin kolmostalliin ja saa nähdä meneekö se sitten uusille opiskelijoille nimikoksi. Tuun kyllä olemaan sille kateellinen ketä sen hoitohepaksi saa ja toivon hartaasti että saisin sen alkuun itelleni remonttiratsuksi sitten kun suuntaudun c: Olisi meinaan parasta ikinä!

Tehtiin Saran kanssa n.10 min videopostaus tästä hoitopäivästä ja sen näkee YouTubesta, nimellä Solen hoitoa - Blogiin.
Laittakaa toverit kommenttia ekasta videopostauksesta ja totanoin...no ei siitä kauheen loistava tullut mut pysyy asiassa ja parantamisen varaa on :--D Täytyy alkaa treenaamaan tätä niin saadaan joskus parempia aikaseks(:

Moikat (;
~Pale~

2 kommenttia: