Kuka vastaa ?

maanantai 6. elokuuta 2012

#40 Esittelyä kotitallista


Tänään kävin Feelixin kanssa maastoilemassa Aaron tallin takana olevilla maastoreiteillä. Seurana oli Feelixin vuokraaja omalla hepallansa. Tehtiin n. tunnin lenkki ja matkat Aarolle oli noin tunnin yhteensä eli kaikenkaikkiaan ratsastukseen meni melkeimpä 2 tuntia. Lopuksi sain vielä pikkusisko Iiriksen ekaa kertaa ponin selkään! Hän sitten käveli kotikentällä ponilla ensin talutuksessa ja sitten ilman. Hienosti onnistui pysäytykset ja liikkeelle lähdöt, maapuomejakin mentiin ja ihan että voisi sisko kertoa muille niin laitoin niille pienen kavaletinkin käynnissä ylitettäväksi :D Lopuksi talutin ratsukkoa pitkillä sivuilla ravissa vaikka selästä tulikin kovia vastalauseita, hienosti meni silti! Iirishän on käynyt Viholassa joskus pari vuotta sitten alkeiskurssin, mutta sen ajan opit taisivat olla sen verran ruosteessa että vain oikeaoppinen ohjasote ja pohkeiden antaminen oli jääneet muistiin...d:

Kuvailin sitten illemmalla vielä meidän tallia kun tajusin ettei siitä ole vielä tullut mitään infontynkää teille. Talli on siis kolmen hepan pieni asuinpaikka. Aika vaatimaton, mutta suloinen ja hyvä paikka asua(: Tänä kesänä on myös tehty pientä remppaa ja maalausta sun muuta sisustusta. Mm. Iitun karsina ja varustevarasto on vaihtaneet paikkoja että poni saisi enemmän liikkumatilaa karsinassaan. 

Tässäpä siis näitä!Tallin pääty. Takana heppojen hoitopuomi ja edessä vanhat ponikärryt.

Tässä näkyy vähän tallin "keittiötä", elikkä rehuvarastoa. Ylistystä BH-kivennäiselle, mätääntyneille porkkanoille, kaura-astialle ja muille mömmöille.

"Satulahuone", tai sitä esittävä. Iitu-ponin vanha karsina. Kyllä sinne satulat sun muut vermeet mahtuu kolmelle hepalle :)

Feelixin karsinaa. Takana vesiämpärin teline joka oli myös entisellä tallin omistajalla käytössä. Tehtiin maalaus ja kunnostus ja otettiin takaisin käyttöön kun sopii tallin vanhanaikaiseen malliin :) Myös suolakiviteline ja ruokakuppi löytyy! Tykkään erityisen paljon uudesta maalipinnasta ja tervatuista poikkilaudoista seinissä ja ikkunoissa :)

Feelixin suitset niputettuna naulassaan. Ja tässä ylistys GG:n blingiotsapannalle :D

Heppojen sisäänkäynti ja sisällä näkyy Leon ja Feelixin karsinat. Vasemmalla työkaverit heinätalikko ja lapio!

Kuivaheinäpaalit talven varalle.. kaikki ei mahtunut heinävinteille joten vuorattiin käytävä. Onneksi tästä välistä ei tarvihe heppoja kuljettaa :D Takana olevasta puisesta ovesta pääsee Iitun karsinaan. Perältä kääntyy vielä käytävänpätkä oikealle.

Pari tavaralaatikkoa :D Tärkeä kuva!

Yläkäytävä. Tällä käytävän pätkällä asuu siis Iitu ja vasemmalta heinäpaalien takaa löytyy rehuvarasto. Edessä olevasta ovesta pääsee pihalle :D


Iiris ponin selässä tallin pihassa :)Huomenna meinasin mennä ratsasteleen Aaron tallille Feelixin kanssa. Vähän koulua ja pari hyppyä et pysyy pomput muistissa :) Sit luultavasti kokeilen samaisella tallilla myös Anun, eli Feelixin vuokraajan uutta heppaa joka on nuori eestinhevostamma. 

Tämmöstä tänään ja tommosta huomenna, näkemisiin!
-Palé

8 kommenttia:

 1. Tää oli kiva + tosi kivan näkönen talli teillä! :) Voisitko joskus esitellä tallin vielä videolla, että hahmottais paikat paremmin? :)

  Ja kommentoiminen olis muuten helpompaa, jos ottaisit sanavahvistuksen pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja kiitos myös palautteesta. Voisinpa vaikka tehdäkin (:

   Poista
 2. ihan super söpö talli!ja tosi ihanan näköstä varmaankin ton kunnostuksen ja maalausten myötä :)+ kuka on kolmas heppa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia :) Kolmas heppa on sellane suomenheppa ruuna, joka ei oo meijän.

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen toi talli ja muutenki ihana postaus! Tykkään tosi paljon tästä sun blogista:)

  VastaaPoista