Kuka vastaa ?

torstai 9. elokuuta 2012

#41 Tallia, salia, ratsastusta, lenkkeilyä....

Heipat kaikille ykkösestä!
Ykköstallissa on menny tää viikko ihan kivasti vaikka mulla onkin siellä vaan 1 heppa, pari vuotias oripoika hoidettavana. Mutta autan myös rv-suuntautuneita niitten hevosten kanssa ja tänään oon tehnyt mm. viikkosiivouksia eri vastuualueisiin. Hommaan on kuulunut esimerkiks kengityspaikan siivoomista, hoitovarustekaapin järjestelyä, valjasvaraston ja kuivaushuoneen siivousta eli lattioiden lakaisua, pölyjen pyyhkimistä, hämis-seittien tuhoomista ja lattian moppausta. Tänään tein myös ihanan homman elikkä tyhjensin ja putsasin kaikki 2 käytävän lattiakaivot, AH sitä tuoksua ja oli meinaa miellyttävää ja siistiä sisätyötä! :D 1-tallissa on muutenkin ollu mukavaa raviporukkaa ja tallimestaritkin on kivoja (:

Sitten oon käyny myös nyt pari viikkoa salilla lähes joka päivä ja tehdään usein vielä kävelylenkki Saran kanssa illalla ::) Ja ettei urheilu loppuis kesken niin oon myös ratsastanut Solella joka päivä, tänään se oli tosi energisellä ja villillä tuulella maastossa joten menin lopuksi vielä Wanhaan maneesiin hölkkäilemään sen kanssa.

Ajattelin tehdä teille pienen päiväkalenterin että tiedätte suurinpiirtein päivän kulun. Ja tää on sellanen päiväkohtanen mitä sovelletaan joka päivä et mikään päivä ei oo samanlainen..

06.00-07.30 Aamutalli Hevosille korsi- ja väkirehut, karsinoiden siivous, kuivitus, käytävien lakaisu ja hepat tarhoihin.

07.30-11.30 Tauko Aamupala, salitreeni, suihku, lepo :D

11.30-14.00 Päivätalli Hevoset tarhoista sisälle, mahdollisesti jotain hevosten hoitoa kuten astmapiippua nenään ja jalkojen hoitoa yms, väki- ja korsirehut hepoille ja tallien lakaisu, hepat takasin tarhoihin. Tarhojen siivousta ja viikkosiivousten tekemistä.

14.00-17.00 Tauko Solella ratsastelua ja hoitoa, evästystauko, jonkin sortin "koti"töitä kämpillä..

17.00-17.40 Iltatalli Hepat sisälle tarhoista, väki- ja korsirehujen jako polleille ja tallin lakaisu.

17.40-> Vapaus! Mahdollisesti jotain ruokaa tähän väliin ja sitten käydään kävelyllä tai hölkkälenkillä, riippuu omasta fyysisestä jaksamisesta :) Tänään pesin myös pyykkiä ja tiskailin sitten iltasella.
Nukkumaan oon menny yleensä joskus klo.23 aikoihin mutten yleensä nukahda ennen klo 1... Silti aamulla ei oikeestaan väsytä vaikka herätys onkin jo 05.30. Kyllä siihen tottuu ja välillä aamutauoilla otetaan parin tunnin päikkäreitäkin ja siirretään salitreenit iltaan (:

Että tämmöstä heppaopiston aktiivielämään d:

-Palé

2 kommenttia: