Kuka vastaa ?

keskiviikko 29. elokuuta 2012

#49 Just a normal schoolday (:


Moi taas!

Toiveena tuli siis postaus ihan normaalista koulupäivästäni. Päätinkin toteuttaa sen nyt heti kun oli kerrankin olevinaan luppoaikaa.. Olisihan tuossa kansion, paperinivaskoiden ja välilehtienkin järjestelyä..Tiskaustakin pitäisi harrastaa ja ehkä huoneen siivoaminenkaan ei olisi pahitteeksi, mutta ehkä sen ehtii myöhemminkin...ENNEN BB:tä toki :D

Aloitetaanpas..
Koulupäiväni alkoi klo. 8.00. valjastus- ja ajotunnilla. Sitä piti olla 2 tuntia putkeen eli käytännössä 3 tuntia, meidän oppituntimmehan kestää 1½ tuntia kokonaisuudessaan. Noh, heräilin siinä puolen aikaan, valmistauduin ja sitten lompsittiin 2-talliin puolikkaan luokan kanssa. (toinen puolisko oli tekniikan tunnilla harjoittelemassa traktorilla ajoa.)
Ajetaan yleensä pareittain koppakärryillä, mutta joskus muutamia kertoja olen yksinäänkin ajanut. Mentiin talliin, varattiin "paras" heppa Saran kanssa ja mentiin harjaamaan ja valjastamaan se. Sitten talutettiin ravihepomme Kepa vintille ja laitettiin koppikset perään ja lähdettiin ajelemaan. Yleensä ajoreissun jälkeen meillä on lavakärryillä ajoa, mutta tänään sitä ei ollut jotenka päästiin jo kymmeneltä ekalta tunnilta.
Sitten olikin ruokatauko ja seuraava tunti alkoi vasta klo. 13.00. Sitä ennen kipaisin 1-tallista edellisen tallijakson arvostelun ja numeron, sain kolmosen (3) ja palautteeksi tallimestarilta: Pidit aikatauluista hyvin kiinni, olit oma-aloitteinen ja pidit vastuualueesi siistinä, myös karsinat oli hyvin siivottu ja teit viikkosiivoukset huolellisesti.
Seuraavaksi tunnille, joka siis oli jalostusta ja oltiin ruokalan luokassa. Se on välillä vähän tylsää mielestäni ja olin vähän omissa maailmoissani tunnilla joten piti keksiä koko ajan jotain pientä näpertämistä ettei alkaisi väsyttämään :D No mutta tunnista selvittiin ja sen jälkeen olikin puolen tunnin tauko.
Seuraava tunti alkoi klo. 15.00 ja piti olla hevosurheilualueiden huoltoa/hoitoa auditoriossa, mutta koska pian on Suomenratsujen kuninkaalliset niin menimmekin aiheeseen liittyen hevosurheilualueelle siirtämään estekalustoa kilpailukentille. Siinä meni reilu puoli tuntia ja viimeinen tunti oli suoritettu.
Iisi koulupäivä oli kyllä ja paljon käytännön duunia, mutta vielä klo. 17.00 oli infotilaisuus auditoriossa, jossa saimme tietoa NHF:stä eli Nuorten hevosten festivaaleista joissa olemme ensiviikon loppupuolella sitten töissä. Tämä kesti puolisen tuntia ja sitten olikin kaikki velvollisuudet suoritettuna tältä päivältä.. Paaaitsi että soitin vielä kuuden aikoihin sinne Peikille työssäoppimispaikkaani ja tiedustelin vähän mitä tarvitsen mukaan, missä siellä on lähin kauppa, miten on majoituksen laita sun muuta. Vaikutti kyllä mukavalta paikalta, sitten vain odottelemaan työjakson alkua jännityksellä :))


Meidän reipas luokkamme (:


Silloin kun on tylsää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti