Kuka vastaa ?

perjantai 4. tammikuuta 2013

#98 Sounds like a plan!

Heippa!

Mulla tulee olemaan tämä loppuviikko aika kiireistä, joten en varmaan paljoa kirjoittele sitten enää vaikka nyt olenkin aika ahkerasti ahertanut blogin parissa. Ja heti alkuunsa anteeksi että nyt tulee pitkähkö tekstipostaus ilman yhtäkään kuvaa..

Huomenna menen Tampereelle ja käyn vähän shoppailemassa. Ei vaan ostoksilla, en tykkää "shoppailu" termistä, kuulostaa siltä niinkö mentäis kaupungille ja ostettais jotain väkisin vaikkei mitään kiinnostavaa/tarpeellista löytyisikään :'D En muutenkaan ole kovin innostunut "shoppailija" mutta sain lahjakortin vaateliikkeeseen jotenka käyn katsomassa josko jotain tarttuisi käteen. Noniin, se siitä aiheesta sitten! Tampereelta mennään äiteen kanssa suoraan Ypäjälle katsomaan mitä Almalle kuuluu. Niin, siitä varmaankin kirjoittelen jotakin tänne vielä kuulumisia ja vointeja! Käyn myös kämpillä vielä hakemassa pari jutskaa matkalle joita unohdin.. Tammaa on kyllä jo aika kova ikävä, kiva nähdä sitä :)

Sitten lauantaina on aamu kymmeneltä kampaaja ja sen jälkeen sitten loppu päivä menee varmaankin pakatessa Belgiaa varten ja saattaa olla jos aikaa jää niin käyn vähän Feelixin selässä piiiiitkästä aikaa (: Nyt vasta alkaa tajuamaan, että oon oikeasti lähdössä sinne harjoitteluun kun pitää alkaa miettimään että mitä pakkaa mukaan ja mitenkä sielä Brysselin lentokentällä olevinaan pärjätään kaverin kanssa.. Lisähaastetta tuo se, että joudutaan matkustamaan lentokentältä vielä junalla ennen kuin meidät haetaan tallille!

Sitten ajattelin vähän päivittää ajatusmaailmaani teille tännekin. Asiasta on jo ollut kaveripiirissä ja porukoitten kanssa pientä keskustelua. Mutta siis mulla on vähän tämä heppahommien motivaatio laskenut ja oon ajatellut tämän koulun suoritettuani tehdä ainakin jonkin aikaa jotain muuta kun heppajuttuja. En varmaankaan ota/pidä mitään hevosta itselläni nyt enää tämän koulun aikana Ypäjällä, koska olisi kiva jaksaa tehdä vapaa-ajalla jotain muuta kuin heppajuttuja.. Suuri osa voimavaroista ja panostuksesta menee nyt kuitenkin tuohon alkavaan remppalinjaan ja tiedän että se tulee olemaan sekä henkisesti, että fyysisesti raskaampaa, joten lisätaakkaakaan ei tarvita. Enkä voi oikeastaan valehtelematta sanoa että jos joka päivä käyn toisella tallilla koulun jälkeen ratsastamassa ja hoitamassa vielä omaa heppaa, niin se piristäisi. Koska tosiasia on, että kun viiden aikaan pääsee kämpille ja on koko päivän istunut koulun penkillä opiskellen hevosia, saatikka tallijaksot (n. klo 6.00-19.00 työpäivät), että sen jälkeen vielä jaksaisi lisää ylimääräistä hevostelua. Sama juttu siinä määrin, että kun olen ensin koulussa koko ajan hevosten kanssa tekemisissä, niin sitten vielä kun pääsee kotiin "lomalle" tms. on taas ponia ja heppaa vastassa koko ajan kotipihassa, tai jos menen töihin tai työharjoitteluun jonnekin niin tottahan ne hepat sielläkin on aina vastassa! Olen myös huomannut aika paljon jättäneen Feelixin hoidon hänen ylläpitäjälleen, mikä sinänsä on oikein ja sovittu äidin kanssa jonka nimissä poni on. Mutta että eipä ole järin paljoa ollut kiinnostusta muutenkaan puuhailla ponin kanssa, sillä mitta alkaa aina välillä täyttymään hepoista. Onhan se minusta ymmärrettävää, kun on tässä se n. 9 vuotta pyöritty yhtäjaksoisesti hevosten kanssa, että haluaisi kokeilla jotakin muuta välillä.. Mitään ei jaksa ikuisesti!

Mutta tämähän ei ole mikään äkillinen päätös tai muutos elämässä. Koulun suoritan välillä innokkaammin ja välillä vähemmän innokkaasti loppuun, vaati se sitten verta, hikeä tai/ja kyyneliä :'D Kaikenlisäksi tämä rk-linja tarvitsee huikeasti motivaatiota ja asennetta, joten TOIVON todella, että tämä Belgian harjoittelu nostaisi vähän kiinnostusta, kun onhan tuolla kuitenkin aika erilaista tämä homma varmasti kuin kotimaassa. Aika näyttää sitten tuleeko olemaan jotain omia heppoja tai poneja joskus ja kauanko nämä nykyiset sitten minulla pysyvät. Mutta keinoin millä hyvänsä pidän näistä mussukoista huolen niin kauan kun ne tosiaan omistuksessani ovat, ei niitä heitteille jätetä (;

Koulun jälkeinen tulevaisuus on nyt vähän mietityttänyt sitten, että jatkanko töihin jonnekin tallille, jatkanko opiskeluitani hevosalalla vielä heti pidemmälle vai opiskelenko tätä ehkä myöhemmin lisää, lähdenkö heti opiskelemaan jotain aivan muuta alaa vai haenko töihin johonkin ei-heppa-alalle väliaikaisesti. Saa nähdä miten mieli muuttuu, onhan tässä vielä yli puolet koulua käymättä, jotenka aikaa on!

Näin, toivottavasti en kovin masentanut teitä mutta ajattelin nyt kerralla lyödä faktat pöytään.
Kiitos ja kuulemiin!
-Palé

6 kommenttia:

 1. mihin alma menee siks aikaa kun oot belgiassa? kuka sitä ratsastaa/hoitaa yms?

  VastaaPoista
 2. Ööm no nyt se on opistolla hoidossa ja kevyellä liikutuksella kun edellen saikulla.

  VastaaPoista
 3. samoja fiiliksiä täälläkin! vaikka hevoset on parasta mitä voi olla, ei niitäkään ihan koko aikaa jaksa katsella :D sitten kun on vähän aikaa erossa huomaa että onkin ikävä!

  VastaaPoista
 4. Itellä tuntuu vähän samalta pale! Oonki ihmetelly välillä et miten se pale aina noin jaksaa kun on kattonu sun menoo ypäjäl ja tätä blogia.
  Ja sit mitä oon jutellu niitten kans joita on ollu kasvatuksella et ne on remppojen kans jutellu et se kasvatus ois kaikista rankin linja ja kun itsehän en ees ollu sinne ensimmäisenä haluamassa! T. Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että ei se sitten jaksakaan, esitän vaan jaksavani :D Eihän tää mitään ruusuilla tanssimista ole koskaan ollut mutta kyllähän se välillä aina palkitsee ko jaksaa yrittää!

   Poista