Kuka vastaa ?

lauantai 2. helmikuuta 2013

#114 Talli-infoa


Nyt siis ajattelin vähän tiedottaa teille pienimuotoisesti, että minkälainen talli tämä New Nordic Horses oikeastaan on.

Tallin omistavat kans.välinen esteratsastaja Camilla Hauglin, sekä eläinlääkärimiehensä Wim Housen. Heillä on tallipihalla koti, jossa he asuvat yhdessä kolmen esteratsastuksessa kilpailevan lapsensa kanssa. Yritys on perustettu vuonna 2004 ja sen päätarkoituksina on pitää hevosklinikkaa ja myyntitallia. Tallille tulee nuoria estehevosia ja -poneja ratsastettavaksi ja niitä treenataan ja kilpailutetaan esteratsastuksessa. Klinikka on erikoistunut säilyttämään hevosten spermaa pakastamalla ja tallissa käy lähes joka päivä oreja hyppäämässä tätä varten. 
Tallilla on hienot puitteet esteratsastukselle: Suuri maneesi, johon pääsee kattoikkunasta luonnonvaloa normaalien lamppujen lisäksi. Myös monipuolinen estekalusto löytyy. Pohjana käytetään hyvin valoa heijastavaa vaaleaa hiekkaa ja jotain kuitua (en tiedä tarkemmin kun en ole niin perehtynyt). Okei no maneesin seinät ovat keräilleet vähän kosteutta ja sen huomaa tuosta vihertävyydestä..

Eikä ilo tähän vielä lopu, sillä löytyyhän täältä suuri ja avara kenttäkin. Hyvä pohja on, taitaapi olla samaa materiaalia kuin hallissakin (?). Viihtyvyyttä lisää nätti pensasaita kentän ympärillä. Tallista löytyy karsinapaikkoja n. 30 hevoselle joista nyt on 24 (kai suunnilleen?) täynnä. Lisäksi tallialueella on pihatto, josta löytyy 15 vuotiasta varsaa. Myös pellolla on arviolta joku 20-30 hevosta mutta niitä me emme hoitele. En oikeastaan tiedä edes mitä ne sellä tekevät ja onko niillä joku virka, mutta ehkä ne ovat jotain nuoria heppoja joilla ei vielä tehdä mitään, kuten ne pihattovarsat.Lisäksi yrittäjät kauppaavat/mainostavat Horzen tuotteita kausittain ja täältä on myös otettu Horzen kuvastoihin mainoskuvia tuotteista.
r. Wannabe esittelee turkoosia sadeloimea ja jännesuojia
Horzen mainoksessa :)Tässä nyt oli aika laimeahko ja mitäänsanomaton esittely tallista, en oikein tiedä mitä tästä voisi kertoa kun kaikki tuntuu jo niin itsestäänselvyydeltä ja tavalliselta etten keksi mitään erityistä tai oleellista kerrottavaa.. 

Tänään oli tämän viikon viimeinen työpäivä ja fiilis oli kanssa sen mukainen. Tallissa oli itsekullakin vähän viikonlopputunnelmat ja työ sujui sitten mukavasti siinä naureskelun ja läpänheiton yhteydessä. Meitä oli tänään tallissa Saran ja minun lisäksi Rosen joka tekee siis jotain piha- ja traktoritöitä ym., sekä ratsastaja Janick ja hänen isänsä oli seurana ja koutsailemassa kun poika ratsasteli. Laiteltiin hänelle hevosia kuntoon kun paikalle iski paparazzi joka oli pöllinyt mun digikameran ja otti meistä sitten kesken kaiken kuvan pesarilta kun työpäivä läheni loppuaan..

Oli pakollinen tarve muokata kuva tämmöiseksi typeräksi koska laatu oli surkea, kuten väritkin ja picasa pisti hanttin kun yritin muokata punasilmäisyyttä.. joten tässä nyt olisi sitten laatua oikein kasapäin :D

Huomenna tosiaankin vapaapäivä. En tiedä yhtään mitä tehdään kun kaikki paikat on kiinni, eli Genkiinkään ei voida mennä.. Haluaisin mennä taas kuvailemaan pihalle ja profiilikuviakin voitaisi räpsiä jos löytyy jokin kiva paikka, mutta se taas riippuu ihan säästä koska nyt on ainakin monta päivää putkeen satanut hyvin ahkeraan. Sitten tekisin myös mielelläni jotain videopostauksia, mutta olen vain hukannut mielikuvitukseni, enkä keksi yhtään kiinnostavia aiheita. Olen ihan tosissaan miettinyt tätä monta päivää, muttei ole yhtään ideaa kaivautunut esiin pölyisistä aivoistani - en kai ole joutunut käyttämään niitä tarpeeksi paljoa :--D

Tätä aihetta nyt hioessa sitten varmaan huominen ja postailen sitten jos saan jotakin aikaiseksi. 
Morjees siihen asti!

-Palé


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti