Kuka vastaa ?

lauantai 9. helmikuuta 2013

#119 What a Beautiful Country


Tänään tuli kesken aamutallin sellainen fiilis, että pakko päästä kuvaamaan!
Oli kiva sumu jäätyneen maan yllä ja nättiä maisemaa löytyy joten pikapaussi tallihommiin ja kamera kädessä pellolle. Pari nättiä kuvaa sain räpsästyä :)


Ja muistakaahan, että meillä kotona Reipissä, Pirkkalassa siis on huomenna LASKIAISRIEHA klo 12-15! Joten sinne kaikki  maistelemaan lettuja, kokeilemaan ponitalutusta, rekiajelua ja tutkimaan löytyisikö kirpparilta jotakin kiintoisaa!


Mukavat laskiaissunnuntait kaikille!
-Palé

18 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja upeita kuvia, mutta häiritsee, kun tuo teksti on tohon keskelle laitettu. En osaa selittää. Olisi kivempi jos teksti olisi tasattu vasempaan reunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Lauriina! Jos tämän postauksen saan säilyttää näin niin pistän mieleen tämän tekstiasian tulevissa postauksissa (;

   Poista
  2. Luulisin, että kestän tämän listauksen verran! ;D

   Poista
  3. Ei listauksen, vaan postauksen :D Kännykkä sekoilee...

   Poista
  4. Haha, no se on kiva sitten :'D

   Poista
 2. Ihania kuvia taas kerran! :)
  Ois upeeta itekin päästä pois Suomesta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tessa :) Joo, onhan se kiva välillä vaihtaa maisemaa. Itse tosin voisin alkaa jo pikkuhiljaa palailemaan kotiin (:

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pari viikkoa oli joku kymmenisen senttiä, nyt ei ole ollut taas viikkoon ja tänä aamuna oli muutama milli mutta sulavat varmaan päivän mittaan. :)

   Poista
 4. Olet ottanut taas ihania kuvia!!! Tosi hyvä postaus ja ihanat kuvat<3! tosi hyviä kuvia oli ja tekstia oli taas kerran hyvä ja helppo lukea,eli siis nappi suoritus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos TAAS Banni:) kovasti Sinulle!

   Poista
 5. Haluaisitko ottaa pihasta eri kohdista ja tallin sisältä ja ulkoa kuvia kun näytti niin hienolta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina taas vapaapäivä, voisin siis kuvaillakin (: Kiitos vinkistä Fiia!

   Poista
 6. Tosi kiva blogi!
  PARI kysymystä siitä työssäoppimisesta:
  -miten päädyitte juuri tuolle tallille? löysittekö paikan netistä vai oliko hevosopistolla tuo paikka ns. "valmiina"? oletko viihtynyt siellä?
  -onko siellä paljon muita tallityöntekijöitä?
  -ootko vielä päässyt ratsastamaan? jos olet niin voitko vaikka laittaa kuvia tai kertoa siitä :)
  -maksaako asuminen jotain? entäs ruuat?
  -voisit laittaa sieltä teijän kämpästä kuvia :) ja miten teidän pyykin pesu onnistuu sielä?
  -onko ollut rankkaa? onko tullut missään vaiheessa mitään ongelmia?
  -menisitkö uudestaa samaan paikkaan jos saisit valita?
  -vastasiko paikka odotuksiasi?
  Tuli aika paljon kysymyksiä ja olisin iloinen jos kerkeisit edes osaan vastata :)
  ps. onko sulla oma nettitikku sielä vai mitä kautta käytät internettiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä mira musta (: Tässäpä vähän vastauksia: Päädyttiin tallille sillä tavoin, että luokkakaverimme oli ollut samalla tallilla työssäoppimassa edellisellä to-jaksolla ja suositteli sitten paikkaa, katseltiin nettisivuja ja arvottiin parin tallin välillä, mutta tämä voitti monipuolisuuden vuoksi. Olen viihtynyt oikein hyvin. Talliporukka on vähän muuttunut harj.jaksomme aikana, sillä tallimestari muutti pois ja olemme tehneet tallia 2 viikkoa kaverini kanssa kahdestaan. Tämä aika on ollut aika rankkaa, olemme tehneet aikas pitkiä päiviä, mutta vielä on voimaa tehdä ja ensiviikolla helpottuu kun saamme 2 uutta työntekijää mukaan kuvioihin. Emme ole päässeet ratsastamaan, emmekä varmaan pääsekään. Puhetta on kyllä ollut mutta olemme jättäneet asian sikseen sillä muutakin hommaa on ollut nyt niin runsaasti. Asuminen ei maksa meille mitään, asumme yhden työntekijän (talonmies tms.) kanssa samassa kämpässä joka on talliyrittäjien omistuksessa tallialueella. Kuvia pikkuruisesta kämpästämme voin laittaa kyllä joku päivä, kunhan olemme siivoilleet vähän ensin (siivouspäivä edessä viikonloppuna) :D Pyykkiä pestään kämpän alakerrassa olevassa pesukoneessa, joka on tallin pyykkihuoneessa. Samassa pestään hevosten loimia ym. mutta pikapesu tyhjällä koneella puhdistaa sen aina ennen omien pyykkien pesua. Mitään ongelmia ei ole ollut, yrittäjäpariskunta on kovin vastaanottavainen, mukava ja auttavainen ja heille pystyy hyvin puhumaan jos on jotakin huolia. Tulisin tänne ehdottomasti uudestaan ja voin suositella muillekin harjoittelijoille. Tämä on varmasti vähän parempi paikka varsinaiseen harjoitteluun kun on täys työporukka tallissa eikä ihan niin paljoa vastuuta harjoittelijoilla kuin meillä nyt, mutta tämäkään ei mitään ylitsepääsemättömän hankalaa ole ja pääseepähän kunnolla työnmakuun! Paikka vastasi kyllä odotuksiani, hyvät puitteet, ammattimainen työporukka/yrittäjä, hevosten kanssa on hyvä työskennellä, ovat mukavia vaikka suurin osa nuoria ja vähän eloisia välillä, mutta eivät hankalia. Käytämme yrittäjäperheen salasanalla varustettua langatonta nettiyhteyttä kun he asuvat tuossa ihan meidän kämppämme vieressä. Kiva kun laitoit kysymyksiä tulemaan (:

   Poista
 7. okei, kiitos vastauksistasi :)
  nyt tuli viel pari lisä kysymystä mieleen! ;) elikkäs:
  - pystyykö sielä juomaan ihan kraana vettä vai onko sielä kaikki vesi pullotettua?
  - minkälaista ruokaa sitten oikein syötte jos sielä ei ole uunia? tai onko vaikea keksiä kokattavaa jos on vain liesi käytössä?
  - jäi tosta sun edellisestä vastauksesta mietityttämään oliko tallimestarin eroamiselle mtn erityistä syytä?
  - kuinka pitkään teidän työharjoittelu vielä kestää?
  On varmaan kyllä ollut rankaa jos kahdestaan pitää tallia pyörittää, varsinkin jos kyseessä on kaksi työssäoppijaa, tsemppiä ja jaksamista teille! ja kerro sitten minkälaisia uudet työntekijät olivat! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yippee lisää tekemistä, kiitos mira musta taasen (;

   Käsitykseni mukaan ei voi juoda kraanavettä kuin keitettynä, pulloissa olemme ostelleet. Aika pitkälle jotain tylsää ruokaa ollaan tehty, pastaa, tomaattikastiketta, kanafileitä, salaatteja, kananmunaa, riisiä ym.. kyllä hengissä silti selviää. kokeiltiin viimeviikolla myös paistaa pakastepizzaa pannulla :D Tallimestari lopetti heppahommansa ihan terveydellisistä syistä, eli ei johtunut tästä paikasta tai vastaavasta. Työharjoittelua jäljellä vähän reilu 3 viikkoa enää, huhhuh kohta pitää valmistautua hyvästelemään Belgia.. Kuulumisiin!

   Poista