Kuka vastaa ?

torstai 14. helmikuuta 2013

#120 Valentijnsdag Special

Jos jokainen meistä istuttaa maahan yhden kukkasen, teemme puutarhan. Jos jokainen meistä laittaa yhden tiilen pinoon, teemme talon. Jos jokainen meistä kaataa ämpärillisen vettä kuoppaan, teemme meren. Yksin emme ole mitään, yhdessä olemme Kaikki. Pitäkäämme siis Rakkaat lähellä ja kertokaamme heille kuinka Tärkeitä he ovat. Jokaisella, jolla on joku ihminen lähellä, on syy olla Onnellinen.


Tänään en kerro teille hevosista, en kerro teille elämäni pienistä iloista, en kerro teille itsestäni, enkä siitä miksikä maailma on minut tehnyt. Tänään kerron teille kaikkein tärkeimmästä, Ystävistäni<3

Jos olisin pieni lintunen, voisin luoksesi lennellen, istahtaa olallesi ja sanoa sen: Olet ystävä, jota vaihtais en. Edes timanttiin, kultakimpaleisiin, tai maailman kaikkiin kukkasiin. Tahdon että tiedät sen, olen ansiostasi Onnellinen. 


Sleeping with sirens - All my heartMielestäni ystävyys on sitä, että välitetään toisesta, toiseen voi luottaa, toisen kanssa ollaan samalla aaltopituudella, toista ymmärretään, toisesta huolehditaan. Kamalasti vastuuta? Pyh, enpä usko. Ystävyys ottaa, ystävyys antaa, ystävyys kestää, aito ystävyys. Ystävät vahvistavat ihmisiä, ne pysyvät tukena, eivätkä hylkää huonoinakaan hetkinä. Jos ystävälläni on huono olla, minullakin on. Mutta asia saadaan yhdessä korjattua, aina. Joskus se ottaa aikaa, joskus voimia, yhdessä siitä selvitään.Esitelläämpä vähän ystäviäni

Ensiksi Pinja. Pinjaan tutustuin Hevosopistolla ihan ensimmäisinä päivinä kun päädyimme samalle luokalle. Ollaan oltu aina samalla aaltopitudella, ymmärrämme toisiamme paremmin kuin kukaan ja kerromme toisillemme salaisuuksia, joita kukaan muu ei tiedä. Meillä on lähes aina samat ajatukset ja mielipiteet ja tiedämme mitä toinen ajattelee. Pinjan kanssa me ollaan koettu niiin paljon erilaisia juttuja, hyviä ja huonoja, että edes listaa ei voisi tehdä. Kaikki kokemukset ovat kuitenkin vain vahvistaneet meidän ystävyyttä ja olemme kuin siskokset. Usein on kuultu myös ulkonäöllistä palautetta, että samannäköisiä. Mitään sukua ei olla, mutta siskoiksi ja serkuiksi vaihdellen toisiamme kutsutaan. Kun toinen saa tyhmän päähänpistoksen, toinen on jo toteuttamassa sitä. Meitä ei voi kukaan ymmärtää niin hyvin kuin me itse, kukaan ei voi estää meitä tekemästä jotain, jonka olemme päättäneet yhdessä tehdä.
Niin ja me ollaan ikuisia ponityttöjä...:)


Kesällä 2012

Pinja ja Sara <3
Sitten olisi vuorossa Sussu. Sussun kanssa me olimme kämppiksiä ensimmäisenä opiskeluvuotena, melkein alusta saakka. Ennen hevosopistolle tuloa olimme vähän chattailleet Facebookissa, muuten emme tunteneet. Ollaan jaettu monia keskusteluita toistemme kanssa ja ymmärrämme toisiamme hyvin. Sussussa ihailtavaa on ollut mielestäni tapaamisestamme asti asenne. Kun tämä tyyppi jotain todella haluaa, niin hän siihen sitten myös panostaa ja täysillä. Meillä on samanlainen musiikkimaku ja joskus popitetaan yhdessä kunnon suomalaista angstiräppiä niin että talo raikaa! Sussusta on tullut mulle kuluneen vuoden aikana todella tärkeä ystävä ja vaikka ollaankin aika erilaisia ihmisiä, tullaan silti tosi hyvin juttuun.

Ensimmäisiä viikkoja opistolla

Tulevat rempat valmistautuu koulutuntiin :D Sussu ja minä.

Seuraavana on tärkeääkin tärkeämpi Sara. Saran kanssa me ollaan oltu niiin monessa paikassa yhdessä ja ollaan koettu niin monia tilanteita ja haasteita yhdessä, että päästäisi vaikka kiinanmuurin läpi pelkällä asenteella ja tahdonvoimalla jos olisi tarvetta. Tässä olisi sitten minun luottoystäväni. Meillä on niin paljon yhteistä, että voisin kirjoittaa siitä kokonaisen postauksen jos jaksaisin. Meitä on kutsuttu myös tekstiilikaksosiksi, mahtanee johtua samantyyppisestä tyylistä? Todellisuudessa Sara on meistä paljon naisellisempi, minä vain hetkittäin kun sille päälle satun. Tästä tytöstä en voi olla kauaakaan erossa! Jaamme opistolla yhteisen huoneen, olimme viimekesänä kesätöissä yhdessä ja jaoimme saman kämpän, nyt olemme Belgiassa ja asumme samassa kämpässä, jaamme täälläkin huoneen. Teemme toisillemme ruokaa ja tiedämme mistä vaatteista toinen pitää, joten on helppoa käydä ostoksilla kun toinen tuo vaatteita toisen nokan eteen. Facebookissa olemme "naimisissa", älkää antako sen hämätä, olemme parhaita ystäviä ja jaamme kaiken, ruuan, huoneen, ajatukset.. Mitä muuta voisi täydelliseltä ystävyydeltä toivoa?Ei sua mikään voi multa pois ottaa,
tyttö mulle oot kultaa

Teinipeileilyä :D

Tomusokeritempaus

Kiira on yksi pitkäaikaisimmista ystävistäni. Valitettavasti emme näe enää paljoa opiskeluideni takia. Kiiran kanssa tutustuttiin yllättäenkin heppahommissa. Käytiin samoilla ratsastustunneilla ja siitä se sitten lähti. Asuimme molemmat Pirkkalassa ja yhteen aikaan näimme melkein joka päivä! Mieleenpainuvinta on ehkäpä meidän yhteiset kesät. Ollaan käyty muutamana kesänä Liperissä mökkeilemässä yhdessä ja suomenhevosmaastoilla, eikä pidä unohtaa meidän öisiä skootteriajeluretkiä. Kiira on edelleen tärkeä ystävä minulle vaikka näemmekin todella harvoin. Tämä tytsy on aina niin iloinen ja positiivinen ettei toista löydy. Jos jotenkin saisi ne ajat takaisin kun pystyi soittamaan toiselle kouluun jälkeen "missä me nähdään tänään, mitä tehdään viikonloppuna?", tekisin mitä vain. En osaa edes sanoa mikä meitä yhdistää eniten, olemme vain yksinkertaisesti aina tulleet hyvin juttuun!  

Liperissä lähdössä maastoilemaan, kesä 2012
Tätä vain ei voi unohtaa. Pikkusiskoni Iiris, johon tutustuin 24.2.1999 kun hän syntyi maailmaan. Iiriksen kanssa ollaan tietysti vietetty aikaa enemmän kuin kenekään muun ystävän kanssa. Ymmärrämme toisiamme päivä päivältä enemmän ja olemme oikeastaan nykyään ennemminkin ystäviä. Näemme aivan liian harvoin, myöskin opiskeluideni takia, mutta ollaan paljon yhteyksissä ja kerrotaan toisillemme innoissamme aina uusia juttuja Facebookissa :D Emme oikeastaan riitele nykyään lainkaan, lainailemme toistemme vaatteita ja kerromme toisillemme arkipäiväisiä juttuja, vaikka elämme aivan eri maailmoissa. Iiris puhuu tanssista ja minä hevosista, mutta silti molempia kiinnostaa toistemme jutut vaikkemme tiedä niistä juurikaan mitään. Tätä toveria ei voita kukaan, näin se vain on. Joku sellainen tyyppi, jota ilman ei voisi elää, vaikka sitä ei näekään kuin parina päivänä kuussa ja tälläkin hetkellä välillämme on monia tuhansia kilomertejä. Vaikka ulkokuori pettää, olemme loppujenlopuksi aika samanlaisia ihmisiä, sitä vaan ei moni tiedä.

Thaimaassa 2012
Radhan kanssa olemme yllättäenkin tutustuneet heppaopistolla. Emme ole oikeastaan ennen edellissyksyä olleet paljoakaan tekemisissä. Jostain kummasta vaan aloimme sitten juttelemaan yhä enemmän ja enemmän ja olemmekin jakaneet monet henkevätkin keskustelut yhdessä. Ymmärrämme hyvin toisiamme ja meillä on hyvin samanlaiset ajatuskannat. Tässä on sellainen tyyppi joka on viimeaikoina ollut niin kovasti tukena ja turvana vaikeissa tilanteissa ja huonoina päivinä, ettei voi tarpeeksi kiittää. Yksi parhaista puolissa Radhassa on persoonallisuus, josta hän kyllä pitää kiinni kivenkovaa. 

Itsenäisyyspäivätanssiaiset 2012


Johanna on Pirkkalalainen ystäväni, jonka kanssa tutustuttiin vuosia sitten heppaharrastuksen parissa. Tämän neidin kanssa on tullut kyllä käytyä niin monia mielipidekeskusteluita, että voin todeta meidän olevan hyvin pitkälle samalla linjalla melkeimpä joka asiassa. Johanna on melkeimpä ainut ystäväni, jonka kanssa on tullut keskusteltua muustakin kuin hevosista, vaikka harvoin näemmekin. Tosin viimeisten kuukausien aikana Johanna on oikeastaan viettänyt meillä kaikki viikonloput, kun olen kotona ollut! Hänen kanssaan meillä on paljon tulevaisuudensuunnitelmia ja sitäkin enemmän tarinoita menneisyydestä. Olemme olleet aina tosi läheisiä eikä välimatka ole koskaan ollut meidän ongelmamme, sillä tämä ystävyys se on tullut jäädäkseen. Kiiran ja Johannan kanssa olemme viettäneet todella paljon aikaa kolmisteen ja meitä onkin sanottu hyvinä Pirkkala-aikoinani sisaruksiksi. Nämä kolme tehotyttöä on olleet aina toistensa tukena ja piristäjinä kun sitä ollaan tarvittu!

Pienen Palén rippijuhlista<3

Enempää minulla ei ole valitettavasti aikaa esitellä ystäviäni, mutta jokainenhan teistä rakkaista tovereistani tietää ketkä niihin kuuluvat, ja että olette minulle kaikki kaikessa. Ihan oikeasti, tämä ei ole mikään "kirjoitetaan nyt säälistä" vaan tosissani tarkoitan sitä. Jos yhdenkin ystäväni koittaisi joku viedä, taistelisin siitä henkeen ja vereen! En pärjäisi ilman näitä kaikkia ihania ihmisiä, enkä haluaisikaan :)

Ensimmäisen opiskeluvuoden saparotiimi!
Aletta, TJ, Pinja, Sara<3

Ystävyys on hassu sana, sillä se tarkoittaa yhtä asiaa, mutta sen voi näyttää monella tavalla. Ystävää voi halata, ystävälle voi hymyillä, ystävää voi pitää kädestä kiinni ja ystävän kanssa voi nauraa. Kaikki tuo on vain pieni osa sitä, millä keinoin Sinä olet tehnyt minut Onnelliseksi. Ystävänpäivä on sinänsä yliarvostettu, koska kyllähän ystävien pitää tietää muinakin vuoden päivinä, miten paljon he sinulle merkitsevät, kuin sinä vaaleanpunaisena talvipäivänä jolloin pakkanen puree nenään ja varpaisiin niin että ainut mikä tarpeeksi lämmittää, on lämmin ajatus ystävästä. Muistakaahan pitää huolta ystävistänne, niin nekin pitävät teistä!

Olkaa kilttejä varsinkin niille, jotka ovat teille ilkeitä, he tarvitsevat sitä eniten!
Jos joku ystävyyssuhteissa mättää, miettikää ensin, miten voisit muuttaa itseäsi sen eteen. Kukaan ei (toivottavasti) valitse ystäväänsä sen mukaan, että "tuossahan olisi hyvä muuntokelpoinen ihminen, tehdäänpä siitä sellainen tyyppi jonka minä haluaisin ystäväkseni". Olemme jokainen valinneet itse ystävämme ja pitäneet heistä alusta asti sellaisina kuin he ovat, joten pitäkää siitä kiinni ja ymmärtäkää, että kukaan meistä ei ole täydellinen, kaikki tekevät joskus virheitä ja jokaiseen epämiellyttävään tiuskaisuun, on aina joku järkevästi selitettävissä oleva syy. Joten pienet alamäet eivät voi haitata tätä suurta ystävyyden matkaa :)

Pienen pieni kissanen, hyppäsi puun oksalle tuumaten. “Mitäpä jos olisinkin rohkea kuin lintu, pehmeä kuin pilven hattara, iloinen kuin aurinko tai kaunis kuin kuu.” Puun juurelle istahti koira, joka sanoi: No mutta ystävä, sinähän olet kaikkia noita, kun vaan jaksat unelmoida. Olet rohkea, pehmoinen, aina niin iloinen, kauneutta ei sinusta puutu ja muista, olet ainutlaatuinen, ei yksikään ole samanlainen. 

Runoista vien itselleni kunnian tällä kertaa, eli koko teksti © Palé (:

Hyvää Ystävänpäivää!
-Palé

4 kommenttia: