Kuka vastaa ?

perjantai 8. maaliskuuta 2013

#133 Iski idealla - loistava kokkausvinkki

Tänään tehdään ruokaa!

Ottakaa tämä postaus todella vakavasti. Lasten oli siis aivan pakko saada tänään pizzaa joten ostimme pakastepizzat joita kuuluisi ainakin kaiken järjen ja ohjeiden mukaan laittaa uunissa, mutta meillähän ei uunia ole ja olemme kovin luovia ja kekseliäitä ihmisiä, jotenka päätimme soveltaa pahvilaatikon kyljessä lukevaa ohjetta.


Tarvitset:

Dr. Oetker pakastepizzan
Paistinpannun
Ruokaöljyä
Paistolastan/juustohöylän tai vastaavan kapineen jolla voit kääntää pozzan reunaa tarkistaaksesi sen kypsyyden
Mikroaaltouunin
Hellan
Mikroaaltouunin kestävää lautaista, jolle pizza mahtuu
Pizzan leikkaamiseen sopiva veitsi tai muu teräase

1. Ota pizza ulos pahvilaatikosta ja muovikuoresta ja laita levy lämpenemään täydelle teholle ja pannu levylle. 


2. Laita pannulle ruokaöljyä oman mielesi mukaan. Öljy voi olla esim. auringonkukka- tai oliiviöljyä, muutkin käyvät.


3. Kun rasva alkaa kivasti tiristä pannulla, iske pizza siihen täytepuoli ylöspäin ja pyri pitämään täytteet pizzapohjan päällä.


 4. Voit pienentää levyn tehoa riippuen miltä pohja näyttää. Tässä vaiheessa tarvitset kääntökapistusta jotta näet pizzapohjan kypsyyden.


5. Pizzapohjan ollessa tilanteen mukaan mieleisesi,  voit nostaa sen lautaselle kääntökapistuksen avulla ja iskeä mikroaaltouuniin.


6. Voit säätää mikroaaltouunin ajan noin kahteen minuuttiin, riippuen mikroaaltouunisi tehosta. Itse en tiedä p*skaakaan tämän mikron tehoista joten kokeilemalla selvisi. 2 minuuttia oli suhteellisen sopivaksi arvioitu aika.


7. Kun pizzan täytteet näyttävät mielestäsi sopivilta ja kun juusto on sulanut, voit sammuttaa mikroaaltouunin ja ottaa "uunituoreen" pizzan ulos.


8. Tässä kohtaa voit verrata pizzapakkauksen kannessa olevaa pizzan kuvaa omaan pizzaasi ja todeta kuinka loistava kokki oletkaan!


9. Todettuasi olevasi masterchef-tasoa, pizzasi on luultavimmin jäähtynyt sopivaan lämpötilaan voidaksesi viipaloida siitä sopivia pizzasliceja parhaaksi katsomallasi teräaseella.


10. Kun olet taiteillut pizzasta mieleisiäsi palasia, voit tyytyväisenä käydä pöydän ääreen nauttimaan hienoa gourmet ateriaasi.


Oma pizzani muistutti vähän vesiastiassa uitettua roiskeläppää ja kasvikset olivat tuoreen rapeita/limaisen löllöjä, joten syöminen oli vähän mitä oli, mutta eipä pääse nälkä yllättämään kun samaa pizzaa voi syödä useamman päivän. Eli tämäkin siis loistava ruoka laihduttajille!


Huomioittehan, että tämä ohje sopii parhaiten kasvispizzaan, sillä mikrossa kypsennetty liha saattaa olla hieman epämiellyttävää syödä.. Tosin en tiedä onko liha pakastepizzoissa esipaistettua tms. mutta voittehan toki kokeilla kuinka tämä kokkailu sujuu kana-salamipizzan kanssa.

Antoisia ruokailuhetkiä ja hyvää naistenpäivää kaikille jotka kokevat onnittelut omikseen!
-Palé
6 kommenttia:

 1. Ihan kuin ammattilainen näyttäisi kuvan kera miten se tehdään :D pakko sanoo,et ei teiltä mielikuvitusta puutu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja munhan piti mennä johonkin kokkialalle alunperin..Luojan kiitos en mennyt : D

   Poista
  2. Ok:D Mä oisin tullu "varmasti" syömään sitte sun raflaan :DD

   Poista
  3. Pakastepizza mikrossa kuulostaa houkuttelevalta vetonaulalta johonki kunnon ravintolaan...:D

   Poista
  4. jos se olis halvempaak u kaupassa se pizza niin kyllä ne tyypit tulis... Joudut vain laittaa ihan sikana kylttejä että siellä on halvempaa:D mikä älyn väläys

   Poista