Kuka vastaa ?

perjantai 29. maaliskuuta 2013

# 151 Opiskelemaan Hevosopistolle

Hevosalalle tänä vuonna on hakenut yhteensä 13% enemmän kuin aikaisempina vuosina, eli hevosalan opiskelu on nyt kovassa suosiossa ja nousussa.

Kevään 2013 yhteishaku on päättynyt. Ypäjän Hevosopiston soveltuvuuskokeet lähestyvät ja Hevosopistolle on hakenut tänä vuonna 46% enemmän hakijoita kuin viime vuonna. Yhteensä ensisijaisia hakijoita Hevosopistolle oli tänä vuonna 327 ja vapaita paikkoja uusille opiskelijoille on tarjolla 100.

Haluaisinkin nyt tsempata kaikkia Hevosopistolle hakeneita tulevaan ja kertoa Teille vähän opiston pääsykokeista ja opiskelun aloittamisesta.
Olen siis opiskellut opistolla noin 1,5 vuotta hevosenhoitaja linjalla ja suuntautunut ratsuhevosen peruskoulutukseen, eli puolet opinnoista vielä käymättä. Opistolle hakeminen oli minulle aika helppo päätös ja hainkin tänne 1. sijalla, loput koulut olivat hevosalan lisäksi myös muihin kouluihin mutta pääsääntöisesti kuitenkin hain heppakouluihin. Pääsykokeissa meillä oli kuntotesti, johon kuului helppoja lihaskuntotehtäviä, kuten kyykkyyn-ylös ja vatsalihaksia sekä punnerruksia. Sitten oli matemaattinen laskutehtävä jossa piti laskeskella yksin jotain hevosten ruokintamääriä vuodessa tms. (en muista kovin tarkasti enään enkä  usko että kaikkina vuosina tehtävä on täysin sama). Ryhmätehtävässä piti pienellä (n. 5 hengen) porukalla keksiä johonkin hevosalan yritykseen jokin tapahtuma. Kirjoitustehtävä oli simppeli ja tarkoituksena oli kirjoittaa omia hevostaustoja ja kokemuksia vuosien varrelta. Tallitehtävässä piti vain laittaa hevoselle riimu, sitoa se kiinni karsinassa ja harjata, puhdistaa kaviot ym. perus hoitoa ja taluttaa hevosta tallin käytävällä edestakaisin samalla, kun tallimestari kyselee vähän lisää omista hevoskokemuksista ja tenttaa hieman mitä tietoa hakija on elämänsä varrelta itselleen kerännyt hevosmaailmasta. Minulle henkilökohtaisesti ehkä helpoin ja mukavin osio oli kuitenkin itselleni viimeisenä vuorossa ollut haastattelu, jossa oli mukana yksi opettaja sekä opiston silloinen rehtori. He kyselivät aika paljon helppoja kysymyksiä omasta elämästäni, näkökannastani hevosiin ja mitä haluaisin tulevaisuudelta yms. Haastattelu oli oikeasti tosi rento ja itse en oikeastaan jännittänyt sitä juuri yhtään.
Uskon että hevosopistolle pääsyssä aika suuri ratkaiseva tekijä on asenne. Opistollehan on päässyt muutamia hyvinkin hevosten kanssa kokemattomia ihmisiä ja oppimaanhan tänne on tultu eli hyviä opettajia ja tallimestareita kuuntelemalla meistä kaikista tulee vielä loistavaa porukkaa tulevaisuuden tallitöihin. Eli kamalan suurta hevoskokemusta ei välttämättä vaadita opistolle pääsyn suhteen. Tärkeintä on että sinulla on positiivinen asenne opiskeluun, yhteis asumiseen ja muihin ihmisiin sekä kaikkeen uuteen mitä opisto voi eteesi asettaa, teet asiat niinkuin pitääkin, olet asiallinen, oma itsesi ja näytät positiiviset puolesi. Mitään ihmeitä ei tarvita, joten rentoudu vain (:
Soveltuvuuskoepäiväänhän kuuluu myös meidän opiskelijoiden vetämä esittelykierros Hevosopistolla ja kerromme samalla vähän opiskelusta ja vastailemme kysymyksiin. Itse olen ollut näillä kiertueilla mukana ja monta kertaa myös "Opiskelun arkea" esittelypäivillä, joilla teemme samankaltaisia esittelykierroksia opiston alueella ja kerromme kaiken tietämämme opiskelusta.


Haluatko lisäinfoa?
Täältä pesee!

-Hevosopiston esittelyvideo (YouTube)
-Infoa opiskelusta (Hevosopiston nettisivut)

Toivottavasti tästä oli apua (:

-Palé

6 kommenttia:

 1. Voi ei! Entistä vaikeempi päästä opistolle.. Osaatko sanoa kuinka paljon ne pääsykokeissa kattoo sosiaalisuutta, itse oon aika hiljainen mutta koitan tietysti kokeissa puhua enemmän? Ja onko mitään vinkkiä mitä heppahistoriassani kannattaa ottaa eniten esille ja puhua?
  Ja oli tosi hyvä postaus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se sosiaalisuus siinä niin suuri osa ole, jos et kuitenkaan ihan tuppisuuna siellä istu jos sinua puhutellaan (: Tärkeintä että olet oma itsesi ja hyvällä asenteella! Kerrot vaan kaiken mitä mieleen tulee, sellaiset olennaisimmat asiat vähän että miten paljon ja missä yhteydessä olet heppojen kanssa ollut tekemisissä. Sieltä varmaan haastattelijat kysyy aika selkeästi kaiken niin ettei tarvitse paljon miettiä sen kummempia. Tsemppiä kovasti soveltuvuuskokeisiin, toivottavasti pääset haluamaasi kouluun! (;

   Poista
 2. Viime vuonna pääsykokeissa oli kuntotesti sama, ryhmätyössä oli ongelma tehtäviä hevosiin liittyen eli jtn kuinka monta hevosta joutuu siirtämään tuolta tuonne että joka paikassa on sama määrä yms. ja ne ratkottiin yhdessä. Yksin ei tarvinnut laskea mitään, kirjoitus tehtävänä oli aiheena "minä hevosenhoitajana" ja muuten samallainen. Tässä vain esimerkkinä tuleville että tälläistäkin voi tulla. (: Minunkin puolestä onnea pääsykokeisiin ja opistolla nähdään!

  VastaaPoista
 3. Punnerruksia kuntotestissä!!! Oon ihan huono niissä... Oliko se laskutehtävä niinku jotain kerto- ja jakolaskuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenaamaan vaan:D Ylemmissä kommenteissa käy ilmi että tehtävät on joka vuosi vähän erilaisia joten paha mennä lupailemaan..:) Tsemppiä!

   Poista