Kuka vastaa ?

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

# 141 En vaihtais sekuntiakaan

Halusin tehdä vielä jälkifiilistelyitä Belgian reissusta. Nyt on Suomeen palaamisesta kulunut jo tovi jos toinenkin ja opiston elämä alkaa häämöttää muutaman viikon päässä. En osaa sanoa onko nyt enemmän ikävä takaisin Belgiaan vaiko opistolle, mutta voisin lähteä saman tien ihan kumpaan paikkaan tahansa :D

Opistolta kesällä 2012


Työssäoppiminen meni kaikin puolin aivan loistavasti. Saatiin omasta mielestäni sopivasti töitä ja vastuuta, opittiin paljon uusia asioita ja varsinkin kielitaitoa tuli päiviteltyä niin huikeasti että puhuimme Saran kanssa kämpillä ja viellä lentomatkalla Suomeenkin toisillemme englantia lähes koko ajan.. Vieraimpia asioita oli varmaankin töissä se, että hevoset ruokittiin heinällä vain 2 krt/pv ja toiset 2krt sitten myslillä, karsinat kuivitettiin joka päivä oljella, mutta ne siivottiin vain kaksi kertaa viikossa. Kaksi viikkoahan me teimme Saran kanssa tallia kahdestaan ja siinä olikin sitten aikamoinen homma, voin kuvitella miten helpolta tuntuu opistolla taas tehdä tallia yhden käytävän hevosille kun ei ole sen kummempia hommia kuin tarhaus, karsinat ja ruokinta (heinät).

Uusi juttu oli myös olla kisahoitajana kun ratsastajat kisailivat tallin hevosilla lähes joka viikonloppu. Extremeä työhön toi tietenkin asiointi englanniksi, sekä vieras ympäristö. Hevoset sentään opittiin nopeasti tuntemaan ja niiden kanssa homma sujui hyvin. Oli vaikea kuvitella että hepat olivat valtaosin kovin nuoria ratsunalkuja kun ne käyttäytyivät niin hienosti ja olivat tosi hienoja ratsastettaessa.

Isäntäperhe tuli meille kovin tutuksi ja tallin muu henkilökunta myös. Heidän kanssaan oltiin ennemminkin kavereita kuin työkavereita ja tuli vietettyä vapaa-aikaakin heidän kanssaan. Käytiin mm. katsomassa kisoja, pelailtiin sulkapalloa ja jutusteltiin mukavia. Chattailen edelleen lähes päivittäin jonkun kanssa englanniksi sillä näistä ihmisistä tuli kyllä hyviä tovereita meille :D Suunnitelmissa oli jo ensi vuoden kesällä palailla takaisin New Nordic Horsesille ainakin kesän ajaksi töihin. Kovasti meitä sinne jo odotellaan ja mielellämme palaamme takaisin!

Viimeistä kertaa jätimme Genkin rautatieaseman taaksemme ja lähdimme pitkin kiskoja uuteen elämään..<3

Matkatavarat kasassa matkalla kotiin.


Voisin suositella kyseistä tallia kenelle tahansa heppaopiskelijalle työharjoittelupaikaksi. Tosin ratsastukset jäivät hyvin vähille, mutta saimme tehdä monipuolista tallihommaa, olimme mukana oriaseman toihuissa ja opimme klinikan toiminnasta sekä kantavien tammojen hoidosta, hoidimme pihattovarsoja ja kilpahevosia, olimme kisoissa mukana ja vaikka mitä siistiä mitä ei tähän jaksa kirjoittaa. Anyway työharjoittelu oli parempi kuin osasin odottaa ja opin enemmän kuin laki sallii, joten uudet opit ja muistot taskussa palailen opistolle hyvillä mielin ja jaan oppejani siellä sitten (:Ikävä<3

-PaléEi kommentteja:

Lähetä kommentti