Kuka vastaa ?

perjantai 12. huhtikuuta 2013

# 157 Ylä- ja alamäkiä

Kaiken näköistä on taas ehtinyt tapahtua!

Aloitetaanpa vaikka opistosta. Elikkä ollaan nyt noin 2 viikkoa treenailtu 4 päivänä viikossa meidän a-hevosten kanssa. Tähän aikaan on mahtunut 2 estetuntia ja loput ovatkin sitten olleet koulutunteja. Vinnun kanssa (joka on siis tämä a-hevoseni) meillä on vielä paaaaljon opittavaa ja tunneilla on mennyt aivan liian suuri määrä keskittymistä ja turhaa energiaa siihen, että olen yrittänyt pitää hevosen tahdin rauhallisena ja välttämään sitä, että se painaa kädelle ja juoksee alta.. Hevoseen vaikuttamisesta ei ole vielä toivoakaan, tasan kerran voisin sanoa tuoneeni sen suhteellisen hyvin esteelle, muutoin onkin sitten mennyt keskivertoa huonommin. Pitää sanoa että suuri syy tälle on pitkä ratsastustaukoni joka tuli työharjoitteluni aikana.. Mutta toivoani en ole menettänyt vaan jatkan pää kylmänä treenaamista ja yritän löytää itsestäni sen pienen huomaamattoman asian, jolla selvästikin komennan hevosta eteenpäin tiedostamattani sitä. Pittää vain yrittää pysyä rentona ja jarrutella vatsalihaksilla eikä jäädä kädestä kovaksi.

En ole vielä ehtinyt kuvailemaan Vinnua, mutta tässä olisi hevonen kaikessa komeudessaan viimevuoden kisaviikolta, jotta näkisitte vähän minkälainen kaveri se siellä minun kanssani työskentelee..:)


Remonttini, eli b-hevoseni Fairyn kanssa on sen sijaan mennyt erittäin hyvin. Nousimme tällä viikolla ensimmäistä kertaa nuorukaistemme selkään ja tässä loppuviikolla pääsin jo Fairyn selässä kävelemään istuen satulassa. Hommahan alkoi siitä, että taluteltiin ja juoksuteltiin satulat sun muut kamppeet päällä, sitten noustiin selkään mahalleen ja totutettiin hevosia painoon selässä ja hahmoon korvien yläpuolella. Fairy oli alkuun aika arka kun sen sain hoidettavakseni, mutta on nyt alkanut selvästi luottamaan minuun ja on ollut oikein mainiona ja rentona kun olen sen selässään ollut. Taitava ja utelias tamma on nyt opetellut myös pesupaikalla hoitotoimenpiteisiin, joka onkin aika jännä paikka vielä. Fairyn kanssa olen oppinut antamaan nuorelle hevoselle syytä luottaa ihmiseen. Sen kanssa pitää olla määrätietoinen ja rauhallinen, vaikka se onkin erittäin kiltti ja symppis tyyppi. Nuoreen hevoseen ei saa ikinä luottaa liikaa, ja pitää muistaa että ne eivät ole oppineita kuten vanhemmat hevosemme ja tottuneet vielä meidän rutiineihimme kunnolla. Vaikka se onkin hieman hankalaa kun tämä tamma tuntuu osaavan hommansa jo niin hienosti..:)

WR Magical Fairy

Hevosen omistajalta on lupa kuvien julkaisuun.

Tänään matkailinkin sitten Pirkkalaan äiteelle viikonlopuksi ja jätin Fairyn ja Vinnun luokkakavereitteni hoiviin, kun meistähän on aina pari viikonloputkin tallissa sillä rempoilla on oma käytävä jolla teemme kaikki tallityöt itse vuorotellen. Itse olin viimeviikolla iltatallivuorossa ti-to ja tällä viikolla aamutallissa ma-pe.

Noh, kotitallilta sitten sellaisia surkeampia uutisia.. Nimittäin meillä on muutto edessä ensi kesänä, eli joudumme jättämään Reipin tilan kokonaan. Tämähän on siis Pirkkalan kunnan tila ja he ovat extempore päättäneet ottaa tähän tilalle yritystoimintaa. Eli Feelixilläkin on sitten muutto edessä, kunhan sopiva talli Pirkkalasta löytyy. Kakku jatkaa edelleen ponin ylläpitoa emmekä siis aijo ponia myydä. Itse joudumme muuttamaan rivitaloon, mutta pysymme Pirkkalassa (tai siis äite pysyy kun itse olen Ypäjällä).
Tänään sitten tallimme 2 hevosta (jotka eivät ole meidän) lähtivät jo uuteen kotiin ja meidän Feelix jäi yksin tuohon pieneen talliin.. Aika kurjaa on nyt ollut viimepäivät ja kotiväki on tosi maassa.. Meille ei sitten jäänytkään muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa Alma Ypäjältä tänne kotiin Feelixin seuraksi, sillä opiston 500e tallivuokraan ei ole enää varaa ja poni tarvitsee kipeästi heppaseuraa. Tiistaina on sitten näillä näkymin Alman viimeinen klinikka Ypäjällä ja sen jälkeen tamma matkustaa tänne Pirkkalaan ainakin siksi aikaa, kunnes kesällä muutamme tästä pois. Onhan tässä ihanteelliset puitteet sairaan hevosen lepokodiksi, saa tarhailla päivät pitkät, saa hyvää hoitoa ja saa rauhaa eikä suuren tallin meteliä ja meininkiä ja riskiä sairastua kiertäviin tauteihin.

Nyt yritän kuitenkin vähän relata viikonloppuna ja selvennellä ajatuksia rauhassa, keskittyä johonkin muuhun..päivittää hiusvärin ja tehdä jotain mukavaa..

Hyviä viikonloppuja kaikille!
-Palé

10 kommenttia:

 1. Voi kurja kun joudutte muuttamaan! :( Noi kunnat on välillä sitten niin inhottavia!

  Tosi nätti tuo Fairy! :) Innolla odotan miten kehitytte sen kanssa. Itse olen valmistunut Kiuruvedeltä hevosenhoitajaksi ja meillä oli siellä ravipuolen varsoja opetettavana ja se oli todella antoisaa hommaa! :)

  Sulla on tosi kiva blogi, kirjoitat tosi selkeästi ja kiinnostavalla tavalla. :) Tsemppiä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tämä on kyllä antoisaa hommaa ja kiittää aina jossain vaiheessa (: Kiitos kovasti Ninnu!

   Poista
 2. Moikka! :)
  Haluisitko kertoa tarkemmin pääsykokeistasi, kun hait Ypäjälle? Ja missä tutkinnossa olet (en oo täysin varma)? :D
  Mulla kaksarin pääsykokeet tulossa, mihin pitää valmistautua kokeisiin mentäessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://hevosmiestaito.blogspot.fi/2013/03/151-opiskelemaan-hevosopistolle.html <--- Tuolta löytyy kaikki olennainen (:

   Poista
 3. Hauskan värinen tuo Fairy!
  Voi, harmi että joudutte muuttamaan :( Näin sut muuten Hevosmessuilla, mutten ehtinyt nykäisemään hihasta :D

  VastaaPoista
 4. Harmi muutto :/ Minäkin muuten näin heppamessuilla! :)

  T.Vakiolukija anonyymina, joka ei ole uskaltanut kommentoida aikaisemmin :--)

  VastaaPoista
 5. Minne joudutte muuttamaan? Aloitin blogin lukemisen vasta äsken ja en ole oikeen perillä noista vanhoista postauksista:D Ja kiva blogi ja hienot uudet hiukset:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkkalassa pysytään. Kiitokset! Tosi mukavaa saada uusia lukijoita (:

   Poista