Kuka vastaa ?

perjantai 19. huhtikuuta 2013

# 160 Luottamus on tärkeintä

Kuvailin vähän Fairyä tarhassa. Aika surkea sää jotenka laatu on huono, mutta kelvatkoon. Tarhakaverina Fairyllä on 3v. sh-tamma Helmi.

Irtohypytettiin osaa 3-vuotiaista tänä aamuna. Fairyn omistajat tulivat katsomaan kun neiti hyppäsi. Se oli taitava ja näytti tykkäävän pomppaamisesta. Ihan hieno tekniikka jo ekalla kerralla ja vaikka estekujalle olikin tytöllä hyvä imu, se silti kuunteli minua eikä lähtenyt rynnimään. Taitava tyttö! Omistajatkin sanoivat, että Fairy selvästi luottaa minuun jo hyvin. Hyvä, koska siihen olen pyrkinyt parhaani mukaan, sillä siihenhän tämä koko koulutus ja hevosen hoitaminen perustuu loppujenlopuksi, luottamiseen.
Vinnulla menin sitten sen jälkeen estetunnille ja hypättiin ekaa kertaa pientä rataa. Alkuradassa oli kolmen askeleen sarja johon se tuli aina rauhassa ja kuunteli ihan hyvin välissäkin, niin että sain sen kolme askelta ihan sujuvasti ratsastettua, sarjan jälkeen se aina vähän lähti kiihdyttelemään ja minulla oli hieman ongelmia istua satulaan ja ottaa takaisin kun hän oli aika vahvana edestä.. Helpotuksena seuraavana radalla oli kavalettieste pääty-ympyrällä jolla sain vähän hidastettua ja seuraavalle pystylle joka oli halkaisijalla, sainkin sen tulemaan jo tosi rauhassa ja siihen esteelle  tuli varmasti päivän parhaat hypyt meillä kahdella. Loppuun tuli vielä kaksi kavalettia pääty-ympyrällä jossa sain koota aika paljon laukkaa jotta se mahtuisi kavalettien väliin. Tämä tunti oli ehkä ensimmäinen jonka jälkeen olen oikeasti ollut rempan aikana tyytyväinen meidän tuntiin. Tajusin istua alas satulaan ja käyttää vatsalihaksia hidastaakseni heppaa, kädellä olen jäänyt usein liian vahvasti vetämään, mutta nyt opin reilun pidätteen jälkeen aina myötäämään ja laukka pysyi paljon tasaisempana, pääsin myös hyppyihin paremmin mukaan kun tempo oli rauhallisempi :)

Meidän estekorkeushan on ollut vain jotain 60-70cm luokkaa ja mielestäni se on ollut oikein hyvä korkeus, koska kaikilla on uudet ratsut alla ja esim. itselläni on ollut hyppytaukoa niin paljon että tekniikkaa pitää taas hioa oikein kunnolla. Tämä kevät varmaan meneekin suurimmaksi osaksi ratsastuksessa vanhojen virheiden korjailuun meidän koko ryhmällä. Hyppääjänähän minä olen aika epävarma ja Vinnun on vaikea luottaa ratsastajaan nyt kun olen vasta vähän aika sitten alkanut häntä ratsastaa, eli tässä on vielä tutustumista kummallakin toistemme työskentelytapoihin ja yritän ansaita ratsun luottamuksen, jotta hommat sujuisivat mukavammin ja Vinnu kulkisi rennosti. Minulla ei henkilökohtaisesti ole mikään kiire hyppäämään "isoja esteitä". Ihan olennaista olisi ensin saada hyvä pohja kouluratsastuksessa, sitten alkaa hiomaan esteitä ja pikkuhiljaa nostaa puomia, kun alkaa pienemmät radat sujumaan. Hiljaa hyvä tulee!


-Palé

4 kommenttia:

 1. Se on oikein ettei hätäile :) Nykyään näkee sitä valitettavan usein. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on..Noloa olisi mennä hyppimään metrin ratoja jos ei osaisi edes tuoda hevosta esteelle..:D

   Poista
 2. Apua kuinka sulonen toi Fairy on! :3 Ja totta puhut, luottamus on tärkeintä ja hyvä jos teidän välillänne on jo sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fairy kiittää :) Se on reipas tyttö.

   Poista