Kuka vastaa ?

torstai 25. huhtikuuta 2013

# 162 Ulkoratsastuskausi avattu

Tänään meillä oli remppojen kanssa ensimmäinen ratsastustunti ulkona tänä vuonna. Mentiin isolla juhlakentällä jonka ympärillä menee ravirata, sää oli tuulinen ja hepat oli aika säpäköitä kun oli niin jännittävää ja hauskaa olla pihalla. Vinnulta tuli vähän pomppunäytöstä ja ylimääräisiä pyrähdyksiä eikä jarrutkaan oikein toimineet, mutta pysyttelin selässä ja ylitettiin kaikki esteetkin hienosti ilman kieltoja tai pudotuksia. Tästä eteenpäin jätetään halliratsastusta a-hevosten kanssa vähemmälle ja ratsastelemme ulkona pääosin. Kai ne hevoset siitä rauhoittuu kun tottuvat "uuteen" ympäristöön :D


hiukan ilmavaraa pittää olla 

tuimalla ilmeellä mennään

könötystäkaatuu kaatuu sisälle kaarteessa, ei suinkaan Susu naura mulle? :D
Fairyn kanssa kävin tänään ekaa kertaa kengityspajalla vuolemassa kavioita. Aluksi oli vähän jännää uudessa paikassa mutta neiti oli kyllä yllättävän hienosti. Muut 3-vuotiaat oli samaan aikaan maastoilemassa, joten Fairyllä oli tänään vapaapäivä.

Tuleva viikonloppu meneekin sitten minun osalta tallivuorossa, eli kotiin vasta ensiviikonlopuksi. Teen siis luokkakaveri Lauran kanssa aamu-, päivä- ja iltatallit meidän remppakäytävälle ja ratsastamme kaikkien meidän hevoset viikonlopun ajan.

Alman kanssa on nyt päässyt tällä viikolla jo kävelemään selästä käsin. Itse en pääse selkään vielä, koska joka tallissa pitää olla eri varusteet ratsastajilla karanteenin takia, mutta en omista kuin yhdet ratsastusvarusteet, joten olen hankkinut Almalle toisen ratsastajan, joka kävelee sen kanssa. Suoraa uraa pitkin saa jo vähän ravatakin, mutta liike on epäpuhdasta ja jonkin verran jäykkää joten työskentely on tosi rauhallista ja varovaista.


Hyviä viikonloppuja kaikille!
-Palé

13 kommenttia:

 1. Kiva postaus taas kerran.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia, hyvin ratsastat :) onko Vinnu reipas/helppo ratsastaa?PS. Ihanat ratsastushousut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D En helpoksi sanoisi, aika tasapainoton eikä oikein luota ratsastajaan. Eteenpäin kulkee tosi hyvin ja vähän kuuma. En osaa ratsastaa:D Ja kiitos housujenkin puolesta (:

   Poista
 3. Rakastan Pauliina tätä sun blogia! :) kiva kun sait ratsastuskuviakin taas :) oon kans hakemassa ypäjälle ja pääsykokeet on 22.5, jännittää :D voitko tehdä joskus postauksen sun oppitunneista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! (: Tsemppiä pääsykokeisiin!! Minkäslaista postausta siis saisi olla? Teen ehtiessäni :)

   Poista
 4. Tosi kivaa lukee tämmöstä blogia joka kertoo hevosopistosta! :) Nyt harmittaa kun en parivuotta sitten hakenut ypäjälle :/.. Sun blogia lukiessa halu sinne vain kasvaa koko ajan! :) 1 vuosi edessä vielä nykyisiä opintoja ja sen jälkeen voisi miettiä sinne hakemista! mitä mieltä olet kannattaako hakea ensivuonna sinne vaikka olen jo sillon 19 v?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kannattaa! On täällä vanhempiakin ja linjoista on varaa valita vaikket perus hevosenhoitajaksi haluaisikaan (: Tervetuloa minun puoelstani ilona!

   Poista
 5. Tosi kiva blogi :) Kuinka monta heppaa teillä on siis viikonloppuna ratsastettavana per henkilö? :D Ja tiiätkö, saako kaksarit tietää samalla kun pääsee kouluun niin mihin suuntautumiseen pääsi, vai miksi suuntautumista kysyttiin jo hakuvaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä rempoilla on käytännössä kaikki meidän käytävän a-hevoset riippuen montako meitä jää viikonlopuksi koululle. Yleensä joku 2-4 varmaankin per päivä. Mutta yleensä mennään viikonloput vain maastossa. Kaksareitten jutuista en oikein tiedä mitään kun en ole perehtynyt :D Pahoitteluni..

   Poista
 6. Tosi kiva postaus!! Kysyisin että mistä noi sun saappaat on ja paljonko on maksanu jos muistat? Tosi kivat :) ite oon ettiny kauan sopivia mutta ei ole löytynyt hyviä kun pieni ja kapea jalkainen olenkin. Tai jos löytyy niin hinta on sitä 300-400 € luokkaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Saappaat on Tampereen Ratsutarvikkeesta ja Mountain Horsen 300£ saappaat. Voin suositella, todella hyvät ainakin minun jalkaani ja muotoutuu nopeasti omaan jalkaan ja on mukavat ratsastaessa.

   Poista