Kuka vastaa ?

tiistai 21. toukokuuta 2013

#171 Remppakuulumisia

Heippa!

Tämä viikko on ollut ja tulee olemaan aika elämysrikas ja siihen mahtuu jännitystä, iloa ja surua.
Eräs painavin asia on se, että tänä viikonloppuna meidän remonttihevoset lähtevät laitumelle ja meidän yhteinen taival heidän kanssaan loppuu. Fairyn sisäänratsastaminen ja opettaminen ratsuksi on ollut ihan uskomattoman hieno ja opettava kokemus meille molemmille ja voin sanoa kiintyneeni heppaan aivan valtavasti. Hyviä ja huonoja hetkiä on ollut, iloa ja surua, naurua ja kyyneleitä. Niin paljon tunteita että on aika hankalaa luopua pikkuisesta. Loppua kohden olen alkanut luottaa Fairyyn entistä enemmän ja vaikka hiittisuoralla tuleekin laukassa välillä isojakin rodeopukkeja ja vaikka välillä tamma saa pieniä arabilähtöjä, osaan nauraa sen pienille tempauksille ja jatkaa matkaa hyvillä mielin. Olen oppinut huomaamaan ja ennakoimaan sen tekemisiä ja olen oppinut tekemään asioita ratsain ja maastakäsin selkeämmin, rauhallisemmin ja turvallisemmin, sekä varmemmin. Fairy on oppinut kulkemaan käynnissä, ravissa ja laukassa, se kuuntelee ja tottelee apuja todella hienosti, menee maneesissa ja maastossa kiltisti. Vaikea uskoa miten näin parin kuukauden aikana olemme ratsukon alkuna kehittyneet näin paljon. En voi kuin kiittää Fairyä, sen omistajia sekä opettajiani joiden ansiosta tämä on ollut mahdollista ja näin mukava ja kokemusrikas tapa oppia puolin ja toisin.
Sitten seuraavaan asiaan. Meillä oli tänään toinen maastoeste tunti a-hevostemme kanssa. Kerrattiin viime maastoestetunnilla oppimiamme asioita ja lisäksi menimme bankettia, kumpujen päällä olevia tukkeja sekä hautaa. Tunti meni paremmin kuin viimeksi minun ja Vinnun osalta ja sain siihen paljon paremman kontrollin sekä tuntuman itse maastoesteisiin. Huomenna koululla onkin maastoestekilpailut joihin minä sitten uskokaa tai älkää uskalsin osallistua kamalasta kisakammostani ja jännityksestäni huolimatta!


Huhhuh, jännittää jo valmiiksi ihan älyttömästi. Viimeksi olen kisannut 12-vuotiaana jotain pieniä esteluokkia poneilla ratsastukoulussa.. Nyt sitten päätin repäistä ja osallistua taas kisoihin ja vieläpä elämäni ensimmäisiin maastoestekilpailuihin! Peukut pystyssä että selvitään Vinnun kanssa radalta maaliin asti! En todellakaan lähde tavoittelemaan mitään ihanneaikaa tai tekemään mitään kamalaa suorittamista. Keskityn vain ratsastamaan koko radan ajan ja pysymään kyydissä. Osallistuinhan vain hakeakseni itselleni ja hepalle kokemusta, sillä meiltä odotetaan parin viikon päästä osallistumista kisaviikolle ja sitä ennen olisi ehkä kiva jos olisi joku suoritus alla Vinnun kanssa ettei ihan kylmiltään lähdetä oikeisiin kisoihin..:D

Tässä vielä kuvia tämän päivän treeneistä!

Oltiin vissiin jotain isompaakin estettä hyppäämässä? :DHihii, oli kyllä kiva tunti ja Vinnu oli aivan super, vaikka tuohon viimeiselle tukille jonka alla on nnurmettunut hauta, niin tuli kaksi kieltoa ennen kuin päästiin yli. Mutta tämä oli oikeastaan minun vikani koska unohdin banketin jälkeen ratsastaa seuraavalle tehtävälle ja oletin vain että heppa hyppää, kun se on tähän asti kaikki tukit ylittänyt ongelmitta. Onneksi herätti minut nyt todellisuuteen, niin huomenna varmaan muistan kisoissa sitten r a t s a s t a a joka esteelle! (:

Meillä onkin Vinnun kanssa aika rankka viikko, eilen oli Vinnun (opettaja) koulutunti, tänään Susun maastoesteet, huomenna tosiaan ne maastoestekisat, torstaina menemme jollekin toisen luokan satulansovitustunnille malliratsukoksi ratsastelemaan ja sen jälkeen samaisena päivänä vielä Annin joku opetusnäyttö jossa varmaan rokkilinjalaiset pitävät siis estetunnin joka arvioidaan, eli toimitaan siinä sitten opetettavana ratsukkona. Perjantaina onkin Vinnun koulutunti, lauantaina laitan hepan varmaan tarhan lisäksi vain kävelykoneeseen ja sunnuntaina menen sen kanssa maastokävelylle. Että kolme päivää putkeen esteitä siis! Onneksi Vinnu on nuori ja energinen heppa niin kyllä meillä puhtia riittää, jalkoja pitää vaan hoitaa ja seurata huolella että pysytään kunnossa, molemmat :D

Eilen minulla olisi ollut rästitentti ja piti käydä tekemässä valmennusfysiologian tentti, mutta skippasin sen kun en ole ehtinyt/jaksanut lukea niihin yhtään enkä sitten nähnyt järkeväksi käydä tekemässä tenttiä josta en kuitenkaan pääsisi läpi ja joutuisin uusimaan sen. Eli seuraavaan rästitenttiin jätin sen sitten..

Viikonlopuksi jään sitten tallivuoroon ja lauantaina tosiaan Feelix tulee Ypäjälle myös siihen Vepsän demoon ennen kuin viemme sen illalla Loimaalle uuteen kotiin.

Ai niin, ei se asia vielä tähän lopu!
Päätettiin eilen Saran kanssa käydä katsomassa 2-tallissa syntyneitä varsoja. Katselin siinä tovin Natsos nimistä suokkitammaa joka makaili kantavana karsinassaan ilman mitään varsomisen merkkejä, kuten vahatippoja tms. Se hengitteli aika raskaasti ja hetken päästä kuului lorinaa ja tajusin että nyt taitaapi tulla Natsolle varsa..:D Juoksin sitten tallimestarin paikalle joka tuli toteamaan myös tilanteen. Saimme seurata Natsoksen varsomista ja soitin hepan hoitajankin paikalle näkemään tilannetta. Hetken päästä tamma sai komean aivan itsensä värisen orivarsan joka pian pyrki jo jaloilleen vaikka tamma olikin suht kookkaan lapsen synnyttämisen jälkeen aivan puhki. Oli hienoa seurata tämä koko tapahtuma, en ole ennen nähnyt varsomista. Vain juuri syntyneen varsan. Oli hyvää kertausta ekan vuoden opiskeluilta tälle heppakasvatuspuolelle joka oli päässyt vähän unohtumaan. Kiva päätös illalle (:
Huomenna menen sitten kesken koulupäivän tekemään esittelykierrosta opistolla soveltuvuuskokeisiin tulleille nuorille. Kivaa nähdä minkälaista porukkaa tänne taas hakee (: Tsemppiä vielä kaikille jotka tulevat kokeisiin!

Semmoisia kuulumisia täältä ja pitkästä aikaa kunnon pitkä postaus kuvilla varustettuna!

-Palé

8 kommenttia:

 1. Hei Pale!

  Minkä ikäinen olet?
  Ja kauanko olet ratsastanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 17v. -95 eli tänä syksynä 18v. Ratsastanut olen n.9 vuotta (:

   Poista
 2. Söpö varsa<3 Iik mulla on huomenna soveltuvuuskokeet Ypäjällä.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meni hyvin. Näin sut kun odotteltiin et päästään siihen talli tehtävään. Sä toit jonkun hepan sisälle ja lähit Fairyn? kans jonnekkin. Sit näin sut kyl muutaman kerran muutenkin ja olisin halunnu tulla puhuun sulle jotain mut en keksiny mitä sanoisin:D

   Poista
  2. No kiva (: Olisit tullu vaan moikkaamaan ;)

   Poista
 3. Minuakin kiinnostaa ikäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 17v. siis (: Lukee myös tuolla omalla sivullani ;)

   Poista