Kuka vastaa ?

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

#179 Henkistä ja fyysista kisoihin valmistautumista

Huhhei, kaksi päivää enää kisoihin jäljellä, jännittää. Maanantaina oli tämän kesän viimeiset estetreenit ennen lomaa. Paremminkin olisi voinut mennä, tuli pari kieltoa ja vaikka sain radoilla hyviä teitä ja hyviä lähestymisiäkin, niin hyppyihin mukautuminen ja se oikean tempon löytäminen oli vähän hakusessa.. Esteet tuntui jotenkin oudon vaikeilta, mutta sainkin kuulla tunnin loppuun että hypättiinkin 90cm rataa eikä 80cm niinkuin luulin ja se oli kyllä kova helpotus kuulla..:D Susulta saatiin erityispanostusvinkkiä siihen, että muistaisin rohkaista Vinnua paljon ja tuoda sen hyvin esteille. Eilen oli sitten koulutunti ja sain vähän Vinnulta (opettaja) vinkkiä laukan ratsastamiseen esteradalle. Tänään oli sitten aamupäivällä rennompi ratsastelu, kävin hallissa hölkkäilemässä ja sitten pitämässä maastossa hauskaa.

Sen jälkeen kuvailin Aletan ja Saran ratsasteluita ensin hallissa ja sitten Rivieran metsässä ja lammella.
Kävin kaupasta selvitysainetta, jouhiharjan, vaselliinia ja kosteuspyyhkeitä Vinnulle kisapäivää varten. Ehdin hetken istahtaa kunnes Aletta hälytti minut 4-talliin auttamaan yhden hoitoheppansa nyppimisessä, sieltä sitten mentiin kakkoseen nyppimään Vinnua joka tuossa maanantainakin jo nypittiin, mutta vaadittiin uusintamatsia kun neidin tukka oli niin kamala! Laitoin sille sitten uudet vaselliinit suupieliin kun ne oli vähän auki ja tein sille taivutusletit. Nyt on sitten hieno neiti karsinassa odottamassa huomisaamun kouluratsastelua ja harjakoppa täynnä tavaraa.. Huomenna siis tosiaan menen itsenäisesti tuuppailemaan johonkin rauhalliseen paikkaan. Ajattelin ratsastella laukkaa koska sitähän siellä esteradalla perjantaina tarvitaan. Temponvaihteluita, laukan pidentämistä ja lyhentämistä ja yritän saada sen niin hyvin takaisin, että todellakin saan ratsastaa sitä myös pohkeella eteen koska sitä tarvitaan taas esteille lähestymisissä Vinnun kanssa paljon.

Alkuviikko on ollut minulla vain vapaata joten aika on mennyt Vinnun kanssa ja kämpillä relatessa. Huomenna olen kuolaintarkastajana kisoissa klo 11-17.35 eli pitää ratsastaa aamulla. Perjantaina olen sitten koulutuomarin sihteerinä klo 10-13 joten ehdin hyvin laittaa Vinnua kisoihin. Luokan alkamaisaikaa en viellä tiedä, mutta luokkani ratsastetaan päivän viimeisenä luokkana joten uskoisin sen olevan vahvasti iltapäivän puolella. Kotoa on tulossa vissiin viellä autollinen yleisöä ja tsemppareita. Loppuviikoksi on luvattu sadetta, joten joudumme ehkä hyppäämään kaatosateessa jos "hyvin" käy.

Aletta ja Ella

Sara ja Gonzo

Sara ja Gonzo

~Palé

9 kommenttia:

 1. Ku mä oon menos ypäjälle leirille nii ootko sillon siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä milloin olet menossa leirille..:D

   Poista
  2. No se alkaa nyt sunnuntaina

   Poista
 2. Onnea teille kisoihin hirmusti! =)

  t. uskollinen anonyymistalkkeri ;)

  VastaaPoista
 3. Jeeeeeee!! Pääsin Ypäjälle!! Ja kivoja kuvia.

  VastaaPoista
 4. Moikka! Ensinnäkin onnee hienosta radasta, hyvin ratsastat, omaan silmään tosi eleettömästi ja hyvin :)

  Sitten mulla olis pari kysymystä, jos viitsit vastailla?
  Pidättekö enää teidän luokkablogia? Ja voisitko kenties tehdä jonkun postauksen esim. "mitä tarvii ypäjälle mukaan" kun tulee opiskelemaan :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos(: mukava kuulla kun aika harvoin tulee omaa ratsastusta katseltua! Emme kirjoittele luokkablogia sillä muut bloggaajamme ovat jättäneet bloggailun aika vahvasti pois ja itselläni on tässä jo mukavasti kaksi blogia päiviteltävänä :) voin tehdäkkin semmoisen listauksen tässä laiskoina lomapäivinäni (; kiitos pitkästä kommentista ja kysymyksistä!

   Poista