Kuka vastaa ?

torstai 4. heinäkuuta 2013

#191 Kaks mummoo meni mustikkaan....

Ja ne molemmat ihan oikeesti mahtu sinne! Cool. Joo, mulla on nyt tän kesän lainaratsu löytynyt. Nimittäin Lempäälästä päin Majantallilta tämmöinen 24v. suomenheppa turbomamma Tähti. Tähti on hoitaessa tosi symppis ja rauhallinen, seisoo kun tatti hoitopuomissa ja antaa laitsalta kiinni nätisti. Sitten kun päästään ratsastuspuuhiin, niin johan muuttuu ääni kellossa! Kilttihän tämä tamma on ainakin minun kanssani nyt ollut koko ajan, mutta hän on aika kuuma ja ainakin minun taidoilleni jonkun verran haastavahko ratsastaa. Tähti on kuitenkin tosi osaava suokki ja innokas tekemään. Se tarjoaa minulle laukannostossa välillä vähän omituisiakin askellajeja, kun on niin innoissaan työnteosta, eikä kuitenkaan aina ymmärrä uuden ratsastajansa pyyntöjä. Mutta minähän olen käynyt Tähteä ratsastamassa vasta pari kertaa, ja alan pikkuhiljaa pääsemään neidin meininkiin mukaan. Ratsastelen n. 2krt/vko tämän koko lomani ajan. Tähti ei ole tuntikäytössä, vaan hänen omistajansa Riina Maja ratsastelee sitä muutoin. Tamma on kuitenkin ollut hänen omistuksessaan niin kauan, että iästään huolimatta siitä ei raaskita luopua ja tämä tyttöhän tekee vallan mainiosti töitä vielä kovalla vauhdilla! Aivan ihana heppa kyllä, täytyy myöntää. Tulee vähän tuo opistoratsuni Vinnu mieleen, kun on niin innokas ;) Lisäksi olen huomannut, että Tähdelle on helpompi tehdä töitä vasempaan kierrokseen. Sehän on tavallaan minullekin hyvä, koska itse olen tosi surkea ratsastamaan vasempaan, mutta oikea on minulle aika simppeli, toisin kuin taas Tähdelle. Aloitan kuitenkin yleensä Tähden kanssa verkkaamisen hänelle helpompaan suuntaan hyvien alkukäyntien jälkeen, sillä vanhuus on kaikesta huolimatta tuonut mammalle jonkin verran jäykkyyttä joka vaatii hyvät alkuverryyttelyt ja alku- sekä loppukäynnit.

Alkulaukkoja vasempaan.

Paikka !

Kentän ulkopuolinen elämä selvästi kiinnosti Tähteä (:

Rallimummo :)


Fiilistelyä :D

Iloinen ratsastaja ja taitava ratsu!

Kehut ovat aina tarpeen (:

Kakku ja Elli-vuonis töissä. Mutta mitä minä teen tuolla takana?:DTuumailua ja pohdintaa..Mikä meni tänään hyvin ja missä on parannettavaa?

Semmosta..


Loppuposeeraukset!
Juu..Älkääpä välittäkö mun istunnasta..Huomaa etten ole koko kesänä käynyt tunneilla kun alkaa heti repsottaan sieltä ja täältä!

Kiiralle (Kakun isosiskolle) kiitokset kuvista! Kiiraa näin vielä tänä samaisena iltana leffan parissa ja pihalla tsillaillessa ja piiiitkästä aikaa! Oli niin huippua nähdä vanhaa toveria (:

Huomenna taas tallille (;

~Palé

12 kommenttia:

 1. Miks hepalla on riimu päässä ratsastettaessa? En oo koskaan nähny, et tolleen pidettäis nii pakko oli päästä kysymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillain talleilla on tapana jättää riimu päähän kun lähetään ratsastamaan tai ajamaan (: Opistollakin jätetään joskus kun ajetaan heppoja. Tästä on ainakin helppo pistää heppa kiinni hoitopuomiin töiden jälkeen ja näin poispäin.

   Poista
 2. Miksitähdelläonriimupäässä?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaan tuota ylempää kommenttiani ^ (;

   Poista
 3. Aika iäkäs hevonen mut tosi söpö<3

  VastaaPoista
 4. Moikka! Voisitko sä tehä sellaisen - Mitä täytyy ottaa mukaan opistolle? - postauksen, missä kertosit, mitä kaikkii tavaroita ym. kannattaa ottaa mukaan, kun alottaa koulun siellä. Ja miten koulun alotus sulta sujui ym. :) Innolla tässä oottelen lokakuukuuta ja sinne Ypäjälle muuttoo :) Millon muuten opiskelijat saa nimikkohevosen? Ja miten hepat jaetaan tunneille ja kuinka usein on ratsastus- ja ajotunteja ekana vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin mää jotain laittaa, mutta kun oon tehnyt meijän vanhaan luokkablogiin semmosen joskus, kuten tännekin myös mutten nyt löydä kumpaakaan.. Nimikot tulee aika alussa ekaa vuotta ja ratsastusta ja ajoo on jonkun kerran viikkoon ekana vuonna. Hepat jaetaan eka koon mukaan ja sit katotaan vähän et minkä tasosta kukakin voi ratsastaa niin sen perusteella (:

   Poista
 5. Kiitti, löysin sen tosta vanhasta blogista just :)

  VastaaPoista
 6. tossa fiilistelyä kuvassa näyttää et toi satula on kauheen eessä, niin on pakko kysyy et onks se ihan oikees kohas vai näytääkse vaan et on liian ees? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää tiedä...Ei se ainakaan ratsastuksen aikana liikkunut ole, että jos on väärässä kohtaa niin sit on kyllä ollut koko ratsastelun ajan..Ehkä se johtuu siitä että huopakin aika edessä, tai hevosen hienosta asennosta, tai sitten en vaan osaa satuloida vieläkään..:D

   Poista
 7. satula on kaikis kuvissa ihan liian eessä, sään päällä :/ hyvä muisti sääntö jota ite käytön on kämmenen leveys vyöstä kainaloon :)

  VastaaPoista