Kuka vastaa ?

tiistai 31. maaliskuuta 2015

#253 Revin mun pöksyt hajalle


Mulla on monet kulahtaneet farkut ja halusin kokeilla vähän näitten tuunailua.
En oo pitkään aikaan tehny mitään tällästä, joten tulos oli kans sen mukanen, mutta joskus tykkäsin tuunailla paljonkin mun vaatteitani ja siitäpä innostus tähänkin. En oo tätä tekniikkaa ikinä käyttänyt ja ois pitänyt olla vähän tarkempi ja varovaisempi, mutta jos joku teistä haluaa tavoitella samantyyppisiä revittyjä farkkuja niin tässäpä vähän ohjeistusta! Mulla ei tällä hetkellä ole muuta kameraa, kuin gopro, joten kuvasin nämä opastuskuvat puhelimen kameralla, laatua ei siis tarvitse ylistellä:D


Mitä tarvitsen?

-farkut jotka voit uhrata tuhoamiseen
-sakset
-(kulma)pinsetit
-liitu (jos teet tämän vaaleisiin housuihin niin joku tumma puuväri tms jonka saa pesussa/kumilla irti)
-ratkoja

 Ensiks iskin pöksyt jalkaan ja hahmottelin liidulla ne kohdat mihin riekaleet tahdon sijoittaa.

 Seuraavaks vetelin alueiden sisään noin parin sentin välein viivat vaakasuunnassa.

Tässä kohtaan pakko sanoa, että ei kannata tehdä kovin monimutkaisen muotoisia noista länteistä, koska niistä on vaikea saada siistin näköisiä nyppimisvaiheessa.. Se oli meikän virhe ja jos olisin tajunnut aijemmin niin olisin tyytynyt ihan perus neliön muotoisiin kuvioihin.Sitten tein vaakaviivoihin saksen kärjen mentävät aloitusreijät piirtämien viivojeni mukaisesti. Saman voi nyhertää myös saksilla mutta tämä oli mun mielestä varmempi keino.
Sitten vaan leikellään suorat viivat loppuun asti.

Virheestäni sen verran, että tässä kohtaa voi vielä korjata, leikkaamalla kaikkien viivojen aloitus- ja lopetuskohdat samalle linjalle.

Sitten seuraakin ihana vaihe joka vaatii kärsivällisyyttä. Nyt pitää meinaan nyppiä leikkauskohtien välistä PYSTYsuuntaan olevia lankoja pois, mielellään kaikki jos se vain onnistuu.

Yritä olla katkomatta vaakasuunnan lankoja koska se tulee vaikuttamaan melko rankasti lopputulokseen. Itse olin niin malttamaton että meni melkein puolet vaakasuunnan langoista poikki ja siksipä housut menivätkin pilalle mielestäni..Nypityt kohdat pitäisi näyttää nyt suunnilleen tältä. Siten leikkelin vielä pieniä halkioita tuonne väleihin ja nypin niistä pienempiä pystylankoja pois, jotta saisin vähän öhmm.. epäkulmikkaamman lopputuloksen:D Tässä vaiheessa viimeistään tuli leikeltyä vaakasuunnan lankoja poikki aivan liikaa ja siinä se homma menikin sitten puuroksi.. Jos itse vältyitte tältä virheeltä niin voin onnitella, nimittäin housunne ovat kutakuinkin valmiit nyt!
 Tässä olisi sitten valmis virheellinen yksilö. Niitä täydellisiä ei mulle sattunut nyt siunaantumaan, mutta kai se on otettava seuraavat farkut uhriksi ja harjoiteltava lissää! Tarkoitus saada noista repimäkohdista siis mahdollisimman pehmeästimuotoiltuja ja symmetrisiä. Riippuu tottakai ihan siitä mitä itse tahdotte!:)
 Tuossa nuo nyt valmiina, tosin pesua vaille minkä huomaa liitujäljistä. Pesun nuo kuitenkin kestivät ihan hyvin, tuli pestyä nimittäin ne tässä kuvien ottamisen ja postauksen uppaamisen välissä. Niinkuin näkyy, niin nuo pienemmät reijät onnistuivat paremmin kun niissä ei tarvinnut säätää turhaan ja vaakasuunnan langat pysyivät lähestulkoon ehjinä koko operaation ajan. Toisaalta noita katkenneita lankoja voi kyllä leikellä pois sieltä tai jos muuten tahdotte harventaa niin sakset käteen vaan ja mänöks!Vähän erilainen postaus tänään, jos diggasitte tämmösestä vaatteitten tuunaus/tee se itse-tyyppisestä postauksesta niin heittäkää kommenttia, voin jatkossakin kokeilla postailla samalta aihealueelta:) Ja postausehdotuksia otetaan edelleen vastaan muutenkin!

Toivottavasti saitte jotain irti meikän sekavista selityksistä!2 kommenttia: